Uutisen päiväys

17.12.2017← Takaisin

Konkari Tepes päivän voittajaksi Rukan Continental Cupissa - Määttä jälleen paras suomalainen

Continental Cup jatkui tänään sunnuntaina Rukan HS142-mäessä. Parhaasta suorituksesta vastasi Slovenian kokenut Jurij Tepes ennen maanmiestään Ziga Jelaria ja Norjan Joachim Haueria. Suomen Jarkko Määttä ponnisti sijalle 12.

Voittajaksi hypännyt Tepes oli lopputulokseen tyytyväinen, mutta näki hypyissään parantamisen varaa.

”Olen tyytyväinen tulokseen, mutta en niinkään hyppyihin. Minulla on edelleen paljon työtä tehtävänä. Viikonloppu oli parempi, mitä odotin, mutta hypyt eivät vielä ole sellaisia, mitä niiden pitäisi olla”, sanoi Tepes kilpailun jälkeen. 

Joukkueena Slovenia oli kova eilen, kuten myös tänään. Tepesin lisäksi parhaan kymmenen joukossa oli kolme muuta slovenialaista. 

”On aina hyvä, että joukkueen sisällä on kilpailua. Jo harjoituksissa voi vertailla omien hyppyjen tasoa muiden kanssa, mutta meillä on vielä pitkä matka maailmancupiin”, totesi Tepes.

Paras suomalainen oli eiliseen tapaan Kainuun hiihtoseuran Jarkko Määttä. Määttä hyppäsi tasaiset 127,5 ja 128 metriset hypyt. 

”Samanlainen (kisa) kuin eilenkin. Ekalla kierroksella oli vähän intoa kummulla ja nyt tuntu taas paremmalta tuo toinen. Malttoi paremmin lentää tuon kummun”, sanoi Määttä. 

Kokonaisuutena viikonloppu lähes kotimäessä hypänneelle Määtälle hyvä. 

”Ihan hyvä maku, sai hypätä molemmat kisat toisella kierroksella. Pientä hienosäätöä niin kuin aina, ei muutakun jatkaa vaan töitä taas”, jutteli Määttä.

Myös Juho Ojala onnistui tänään hyvin ollen 23:s. Sunnuntaille rentouden löytänyt Ojala oli tyytyväinen päivän hyppyihin. Rentous löytyi perusasioista. 

”Ihan hyvä fiilis, kaks tasaista hyppyä ja sai vähän rentouttakin siihen hommaan. Käytiin kuumassa saunassa, hypättiin vetteen, niin mukavasti viilensi kroppaa ja mieltä”, naurahti Kuusamon Erä-Veikkoja edustava Ojala. 

Continental Cupia johtaa eilen Rukalla voiton vienyt Puolan Tomasz Pilch 272 pisteellä. Toisena on kahdesti toiseksi Rukalla hypännyt Slovenian Ziga Jelar (224) ja kolmantena hänen maanmiehensä Nejc Dezman (177). Suomalaisista Jarkko Määttä on sijalla 24., ja pisteitä miehellä on 44. 

Tulokset kokonaisuudessaan 

Continental Cupin tilanne   

Jarkko Määtän kommentit 

Juho Ojalan kommentit 

Jurij Tepesin kommentit