Uutisen päiväys

4.12.2016← Takaisin

Yhdistetyn urheilijat nousivat hiihto-osuudella, Hirvonen jälleen kymmenen joukossa

Yhdistetyn maailmancupin tiivis viikonloppu päättyi Lillehammerissa suurmäen kisaan. Mäessä tuulet eivät vielä kääntyneet suomalaisten eduksi, mutta hiihto-osuudella Eero Hirvonen nosti itsensä seitsemänneksi ja llkka Herola 14:nneksi.

Mäkiosuus ei suomalaisittain sujunut suurmäessä positiivisesti. Eero Hirvonen oli mäen jälkeen parhaana suomalaisena 14:ntenä. Ilkka Herola oli 36:s, Arttu Mäkiaho 46:s ja Leevi Mutru 55:s. Ladulle nelikko lähti parantamaan reilusti.  

”Uskoisin, että oli uran paras hiihto. Taas jäi hampaankoloon siitä hyppäämisestä, siellä tuli pieni moka, mutta lopputulos kuitenkin tosi hyvä, niin tyytyväinen on pakko olla”, Hirvonen sanoi.

Lillehammerin reitti oli rankka maastohiihtäjien tapaan myös yhdistetyn miehille.

”Hiihto tuntui kyllä pahalta. Aika kovaa lähettiin, toisella kierroksella kävi kyllä jo vähän mielessä, että mitähän siitä tulee. Mutta yllättävän hyvin sitä aksoi loppuun asti, vaikka pahalta tuntuikin”, jatkoi Hirvonen. 

Ilkka Herolan viikonloppu sujui joukkuekilpailua lukuun ottamatta mollivoittoisesti. Eilinen hylkäys ja sunnuntain epäonniset tuuliolot rikkoivat ennakkoon positiiviset odotukset. 

”Päivä oli pilalla sen mäkiosuuden jälkeen, että ei sitä meinaa kunnon tulosta saada aikaan. Hiihtohan ei tuolta paikalta enää ihan hirveästi parempi voi olla, niin siihen homman voi kyllä luottaa. Kun nyt vaan jollakin kirveellä sais osumaan sen mäen edes silleen, että ees jonkinlaiselta paikalta pääsis lähtemään”, Herola kommentoi.

Herola on vilpittömästi nostanut alkukaudesta Hirvosen saavutuksia esille. Joukkuevahvuuden leventyminen on myös aikaisemmin ainoalle top10-urheilijalle tärkeä asia.

”Niin kuin tuloslista näyttää siellä on suomalaisia 15-parhaan joukossa kaks. Ei ole tapahtunut, ties mitenkä pitkään aikaan. Edellisen kerran varmaan Anssi ja Janne tehnyt sen, että ihan hieno tilanne sinänsä”, mietti Herola.

Hirvonen on maailmancupissa neljän osakilpailun jälkeen yhdeksäntenä ja Herola 19:ntenä. Arttu Mäkiaho (38:s) ja Leevi Mutru (53:s), jäivät vielä tänään pisteiden ulkopuolelle.

Eero Hirvosen haastattelu 
Ilkka Herolan haastattelu https://soundcloud.com/hiihtoliitto-1/lillehammer-hs138-10km-ilkka 

Kilpailun tulokset, HS138/10KM
Maailmancupin tilanne 

Kuvat: SHL/Touho Häkkinen