Uutisen päiväys

16.4.2013← Takaisin

Sohvaheitosta hyväntekeväisyystansseiksi

  Tanssiorkesteri Laplanders päätti  kantaa kortensa kekoon Kansallistalkoisiin ja järjesti hyväntekeväisyystanssit Suomen mäkihyppääjien  sekä yhdistetyn miesten nimissä. Tanssit polkaistiin käyntiin Rovaniemen ravintola Valdemarissa maaliskuun 30. päivänä.

  Idea talkootansseihin lähti iltauutisista, joissa käsiteltiin mäkihypyn ja yhdistetyn taloustilannetta. Ystäväpariskuntien mieleen jäi yksittäisten mäkihyppysuksien hinta.

  "Järjestetään yhdet tanssit niin siinä ois pojille sukset", oli basistina bändissä toimiva Ari Uusinarkaus todennut.

  Näin syntyi ilmaan ajatus hyväntekeväisyystansseista. Hyppylupa idean toteuttamiseen saatiin Kansallistalkoiden Antti Kaihovaaralta ja tämän jälkeen asiat lähtivät rullaamaan lumipalloefektin tavoin. Tanssit toteutettiin täysin hyväntekeväisyysperiaatteella. Muusikko kaverit soittivat ilmaiseksi, vuokria soittimista tai tiloista ei peritty ja mainoksetkin saatiin kasaan talkoovoimin.

  Tanssit sujuivat hyvin ja palaute illan aikana oli positiivista.

  "Ei tajuttu kuinka ison homman saimme kasattua pystyyn. Sen verran mukava ja mahtava ilta oli, että hyvä mieli jäi. Tuli hieno tunne siitä, että auttamista ja talkookulttuuria on vielä jäljellä", kehui Virpi Uusinarkaus tunnelmia illan jälkeen.

  Tulevaisuutta ajatellen bändin nimi kannattaa laittaa mieleen, sillä koskaan ei tiedä mitä seuraavaksi on luvassa.

  "Aina pitää jotain keksiä, että pysyy mieli virkeänä", naurahtaa Virpi Uusinarkaus.

  Bändissä illan aikana soittivat:
  Virpi Uusinarkaus laulu
  Niina Koukkula kosketinsoittimet ja laulu
  Kari Koukkula rummut
  Ari Uusinarkaus basso