Uutisen päiväys

15.1.2017← Takaisin

Kykkäselle muutama piste Sapporosta - ajatukset jo Zaossa

Hyppynsä teknisten haasteiden kanssa painiva Julia Kykkänen hyppäsi Japanin Sapporon toisessa maailmancupin osakilpailussa 27:nneksi. Kilpailun voitti Norjan Maren Lundby, Sara Takanashi jätettiin neljänneksi. 

Vauhtimäen laskuasentoa korjattiin ja tunne oli tänään Kykkäsen mukaan eilistä parempi. Vauhti oli suhteellisen hyvä ja Kykkäse ensimmäisen kierroksen hyppy kantoi 79 metriä. Toisella kierroksella Kykkänen hyppäsi ensimmäisten joukossa puomilta 12 jääden 73,5 metriin, jonka jälkeen puomia nostettiin muutaman hyppääjän jälkeen vauhtien ollessa alhaisia. Pisteitä Kykkäselle kertyi 159. 

”Kun asento on hyvä, voi ylipäänsä ponnistaa keulalta. Sitä yritin tänään toteuttaa, ensimmäinen pyörähti hieman yli. Toinen oli jo parempi, tunne löytyi”, pohti Kykkänen kilpailun jälkeen.

Maailmacupin kiertue jatkuu ensi viikolla Zaossa. Zaon nykyainen mäki on Kykkäsen mieleen.  

”On se uudempiprofiilinen, tykkään kyllä siitä. Siinä on helpompi toteuttaa tarvittavia muutoksia omaan hyppyyn”, jatkoi Kykkänen. 

Maanantai on vielä lepopäivä. Tiistaina joukkueet matkustavat Zaoon ja keskiviikkona on tarkoitus hypätä vapaat harjoitukset, jos mäki on kunnossa. Zaossa karsinta hypätään jo torstaina 19.1.2017.

Sunnuntain kilpailun voittoon hyppäsi kauden toisen osakilpailuvoiton napannut Norjan Maren Lundby pistein 248,5. Toinen oli eilisen voittaja Japanin Yuki Ito ja kolmas Saksan Katharina Althaus. Maailmancupin johtaja Sara Takanashi jäi neljänneksi.  

Tulokset 
Maailmancupin tilanne kahdeksan osakilpailun jälkeen (total 19) 

Kuva: SHL/Touho Häkkinen.