Uutisen päiväys

12.1.2013← Takaisin

Norjalle kaksoisvoitto, Asikainen ainoana kisassa

  Puolan Zakopanessa käytiin tänään maailmancupin osakilpailu HS134-mäestä.Saman päivän aikana käytiin sekä karsinta että kilpailu.

  Tiukassa kisassa Norja otti kaksoisvoiton. Anders Jacobsen vei voiton komealla 131,5 metrin hypyllään ennen Anders Bardalia. Ensimmäisen kierroksen jälkeen kisaa johtanut Puolan Kamil Stoch tyytyi tänään kolmanteen sijaan.

  Karsintakisassa Lauri Asikainen hyppäsi hienosti kymmenennelle sijalle 121,5 metrin hypyllään ja selvisi ainoana suomalaisena varsinaiseen kisaan.

  Kisan ensimmäisellä kierroksella Asikaisen hyppy kantoi vain 113,5 metriä ja toi 48. sijan. Tulos ei tänään riittänyt toiselle kierrokselle.

  ”Laurin työskentelyä voi seurata hymy huulilla. Mies huhkii edelleen huolimatta pitkästä reissusta ja pienestä flunssasta. Pitää yllä tasaista omaa tasoaan", Puolassa valmennuksesta vastannut Kimmo Savolainen kommentoi.

  Ennen kilpailua käydyssä karsinnassa Jarkko Määtän sijoitus oli 45:s, Ville Larinnon 48:s ja Mika Kulmalan 49:s.

  ”Kolmikolla on nyt liikaa puristamista kilpailutilanteessa. He eivät pääse samalle tasolle kuin harjoituksissa. Tekniikka vaatii keskittymistä", jatkoi Savolainen.

  Tänään kahdeksanneksi hypännyt Itävallan Gregor Schlierenzauer johtaa edelleen maailmancupia. Asikaisen sijoitus maailmancupissa on 38:s.

  Huomenna joukkue lentää takaisin Suomeen. Ensi viikolla edessä on SM-kisat Lahdessa.