Uutisen päiväys

8.12.2013← Takaisin

Yhdistetyn Lidl-ryhmä löytänyt punaisen langan hyppäämiseen

  Talvilajien kilpailukausi on käynnistynyt ja se on käynnistymässä myös yhdistetyn Lidl-ryhmällä. Leirien ja siellä tehtyjen testitulosten perusteella tulevasta kilpailukaudesta odotetaan hyvää.

  -    Tilanne näyttää ryhmäläisten osalta erittäin hyvältä. Urheilijat ovat menneet eteenpäin kaikilla osa-alueilla ja suoritukset etenkin mäessä ovat parantuneet.  Kaikki ovat löytäneet myös sen tarvittavan punaisen langan hyppäämiseen, iloitsevat valmentajat Juha Viholainen ja Antti Kuisma.

  -    Tämän ryhmän heikkona lenkkinä on ollut nopeus ja kimmoisuusominaisuudet. Nyt myös niissä on päästy eteenpäin, pohtivat valmentajat. Lisäksi kehonhallinta ja lajitekniikan sovellutukset sekä tekninen osaaminen ovat parantuneet ryhmällä huomattavasti, kertoo Kuisma.

  Lidl-ryhmän urheilijoilla on ollut kesän ja alkutalven aikana viisi viikon mittaista leiriä Vuokatissa. Marraskuun viimeisellä viikolla päättyneen leirin jälkeen valmentajat odottavat urheilijoilta tulevalla kilpailukaudella parannuksia edellisvuotisiin tuloksiin.

  -    Kaikilla on omat henkilökohtaiset tavoitteensa, mutta toivomuksena on, että voisimme lähettää ryhmän parhaat kauden jälkeen koputtelemaan nuorten MM-ryhmän ovia, miettii Kuisma.

  [caption id="attachment_5662" align="alignright" width="300"] Perttu Reponen sekä Karhumaan veljekset Waltteri ja Wille lähdössä hiihtoharjoituksiin.[/caption]

  Lisää kilpailuja

  Tällä kilpailukaudella Lidl-ryhmäläisillä on seitsemän Lidl-cupin kilpailua, joista yksi on myös KLL:n kilpailu. Sen lisäksi ovat Hopeasomman kilpailut. Juha Viholainen kaipaa kuitenkin lisää kilpailuja tämän ikäisille.

  -    Kauden aikana olisi hyvä kilpailla ainakin kymmenessä kisassa, laskeskelee Viholainen. Tosin monet kilpailevat myös hiihtokisoissa, joten siellä pystyy myös seuraamaan omaa vauhtia, mutta kaipaan yhdistetyn kilpailuja etenkin Jyväskylään, Rukalle ja Kuopioon.  Ideana voisi olla esimerkiksi se, että järjestettäisiin kymmenen kilpailua, joista seitsemän parasta laskettaisiin kokonaiscupiin. Näin tarjottaisiin mahdollisuus kilpailujen valintaan, ettei joillekin tulisi jatkuvasti pitkiä matkoja kilpailuihin, laskeskelee Viholainen.

  Antti Kuisma puolestaan on iloinen jo tälle kaudelle lisätyistä Lidl-cupin kilpailuista.

  -    Tällä kaudella tilanne on parantunut hieman, sillä seitsemän Lidl-cupin kilpailua mahdollistaa myös jonkun kisan jättämisen väliin ja painostamisen välillä harjoitteluun. Kansainvälistä väriä saanemme mukaan kisoihin, sillä norjalaisten kanssa on suunnitteilla vierailuja pariin kilpailutapahtumaan. Näin myös meille aukeaa mahdollisuus mennä Norjaan haistelemaan johonkin kilpailuun paikallista lajikulttuuria.

  Lidl-cup alkaa tammikuun yhdestoista päivä Lahdesta ja viimeinen kisa on Rovaniemellä maaliskuun toisessa viikonvaihteessa.

  Teksti: Terttu Karhumaa