18.3.2012← Takaisin

Mäkihypyn maailmancup päättyi Planicassa Anders Bardalin juhliin

FIS mäkihypyn maailmancup-kausi 2011-12 päättyi sunnuntaina 18.3.2012 Planican lentomäessä. Yhden kierroksen kilpailuksi jääneen finaalin voittoon hyppäsi Itävallan Martin Koch. Norjan Anders Bardal voitti maailmancupin kokonaiskilpailun 1325 pistesaaliilla.

FIS mäkihypyn maailmancup-kausi päättyi Planican lentomäessä sunnuntaina 18.3.2012 yhden kierroksen kilpailuun. Kilpailun voittoon hyppäsi Itävallan Martin Koch, joka venytti hyppynsä 222,5 metriin, toiseksi sijoittui Sveitsin Simon Ammann 212 metriä kantaneella hypyllään ja kolmanneksi Slovenian Robert Kranjec. Suomen mäkikotkista kilpailussa hyppäsivät Anssi Koivuranta ja Janne Happonen. Koivurannan sijoitus kilpailussa 25. (193,5m) ja Happosen 31. (159,5m).

Norjan Anders Bardal voitti maailmancupin 2011-12 kokonaiskilpailun 1325 pistesaaliilla. Teoreettiset mahdollisuudet Itävallan Gregor Schlierenzauerin nousuun ykköseksi säilyivät viimeiseen kilpailuun asti, tosin ero oli 100 pistettä perjantain kilpailun jälkeen. Schlierenzauerin kokonaispisteet olivat lopulta 1267.

Suomen mäkikotkien päävalmentaja Pekka Niemelä on huojentunut finaalin jälkeen. Haastava talvi on takana, mutta tuleva näyttää valoisammalle, kun urheilijat lähtevät terveinä valmistautumaan seuraavaan kauteen.
    - Rankka talvi saatiin nyt finaaliin. Tämän kauden analyysien paikka on 2 viikon päästä olevien SM-kisojen jälkeen. Lähtökohdat ensi kauteen ovat joka tapauksessa uuden tyyppiset pitkästä aikaa, kun Janne Happonen ja Ville Larinto ovat terveitä. Asetelmat urheilijoiden puolesta ovat erilaiset kun kaikki ovat rivissä, Niemelä totesi sunnuntain kisan jälkeen.