14.12.2019← Takaisin

Sato ja Takeuchi kaksoisvoittoon Rukalla - Arttu Pohjolalle uran paras sijoitus

Japanilaiset Keiichi Sato ja Taku Takeuchi hyppäsivät kaksoisvoittoon Continental Cupin osakilpailussa Rukalla. Tiukan kisan ratkaisi itselleen Sato, hyppäämällä toisellaan HS-pisteelle 142 metriin. Vasta 18-vuotias lahtelainen Arttu Pohjola oli parhaana suomalaisena 20:s.

Rukan Continental Cup tarjosi kovatasoisen ja olosuhteiltaan tasaisen kilpailun. Voittaja Keiichi Sato liiteli 137 ja 142 metriset hypyt ja voitti maanmiestään Taku Takeuchia 8.7 pisteen erolla. Kolmanneksi hyppäsi Itävallan Clemens Leitner pistein 276.6.

Voittaja oli tyytyväinen päivään ja eritoten Rukan suurmäkeen, joka on yksi kiertueen suurimmista.

”Tämän päivän hypyt olivat parasta suorittamistani. Oikein hyvä päivä. Ja Rukan suurmäki on ehdottomasti lempimäkeni”, totesi Sato iloisena.

Continental Cupia johtaa kolmen osakilpailun jälkeen Takeuchi ennen Satoa ja lauantaina neljänneksi sijoittunutta Norjan Sondre Ringeniä.

Pohjola parhaana suomalaisena 20:s Rukalla

Suomalaisista Continental Cupin kisassa hyppäsi yhdeksän urheilijaa. Tutussa Rukan suurmäessä onnistui parhaiten Lahden Hiihtoseuran vasta 18-vuotias Arttu Pohjola, joka sijoittui 20:nneksi.

”Positiivinen fiilis jäi kisasta, alkukausi ollut vaikea ja nyt sai kaksi tasaista hyppyä. Toinen oli jo omaa hyvää tekemistä”, mietti Rukan maailmancupissakin hypännyt Pohjola.

Pohjola paransi pykälällä Continental Cupin parasta sijoitustaan, joka sekin tuli viime vuonna juuri Rukalla.

”Olen aina tykännyt hypätä Rukalla, mäki on hyvä. Huomiselle en tulostavoitteita uskalla luvata, mutta lähdetään parantamaan”, sanoi Pohjola luottavaisena.

Myös Ounasvaaran Hiihtoseuran Andreas Alamommo sekä Lahden Hiihtoseuran Mico Ahonen ylsivät toiselle kierrokselle. Alamommo oli 29:s ja Ahonen 30:s. Ahonen hyppäsi ensimmäisen Continental Cupin pisteensä kilpailussa ja sain näin ollen starttiluvan nyt myös maailmancupiin.

Toinen osakilpailu hypätään huomenna sunnuntaina. Kilpailukierrokset alkavat klo 10:00.