Uutisen päiväys

10.1.2020← Takaisin

Ilkka Herola nopein ladulla - mäessä riittää vielä tekemistä

Ilkka Herola oli tänään päivän paras suomalainen kahdeksannella sijalla Italian Val di Fiemmessä. Myös Eero Hirvosella suksi luisti.

Suomalaisilla oli tänään vaikeuksia mäessä. Ilkka Herola jäi 94 metriin ja ero kärkeen kasvoi melkein kahteen minuuttiin. Myöskään Eero Hirvosella tai Wille Karhumaalla ei hyppy kulkenut, ja he lähtivät ladulle kaukana kärjestä. Arttu Mäkiaho karsiutui päivän kilpailusta torstaina hypätyssä karsinnassa.

Ladulla suksi kulki, ja Herola nousi 24. sijalta palkintokoroke kamppailuun. Voimat eivät aivan riittäneet kovimpia kirimiehiä vastaan ja Herola päätti Val di Fiemmen viikonlopun ensimmäisen kilpailun kahdeksanteen sijaan. 

”Tänään oli tällainen deja vu päivä. Hyppy oli aika karmea ja aika kaukaa jouduin lähtemään. Hiihto kulki hyvin, eikä oikein tuota parempaa voi odottaakaan. Lopussa ei ollut enää paukkuja, kun lähdin puoli minuuttia muiden takana. Huomenna pitää taas hypätä hyvällä tasolla, että pääsee paremmalta sijalta ladulle,” Ilkka Herola kommentoi.

Myös Eero Hirvosella kulki suksi, ja hän oli päivän kolmenneksi nopein hiihtäjä. Hirvonen oli varovaisen postiivinen viikonlopun tulevia kisoja kohtaan.

”Kiva oli päästä pitkästä aikaa kilpailemaan. Hyppäämisessä on vielä tekemistä, harjoituksissa on tullut hyviä hyppyjä, mutta en saanut niitä nyt tähän pieneen mäkeen siirtymään. Potentiaalia on, toivottavasti viikonlopun aikana alkaa löytymään. Hiihtäminen oli perushyvää, ei kuitenkaan huipputasoa. Kilpailutauko verotti parasta tasoa, mutta eiköhän se viikonlopun aikana korjaannu.”

Kilpailun kolmas suomalainen Wille Karhumaa sijoittui 37. Eroa pisteille jäi hieman alle minuutti.

”Liikaa puristusta ja jännitystä mäkiosuudella eikä onnistunu sillä tavalla kuin olisin toivonut. Hiihto-osuudella taas pari ensimmäistä kierrosta oli tosi tahmeeta menoa, pääosin erittäin kovan alun ja yksin hiihtämisen takia mutta loppua kohti parani fiilis ja sain tehtyä nousujohteisen hiihdon vaikka en tuohon hiihtoon täysin tyytyväinen olekaan,” Karhumaa kertoi kilpailun jälkeen.

Val di Fiemmen kilpailuviikonloppu jatkuu huomenna henkilökohtaisella kilpailulla. Mäkiosuus alkaa kello 11:00. 

Viralliset tulokset

Kuuntele kommentteja Soundcloudista

Kuva: Romina Eggert