Uutisen päiväys

4.3.2016← Takaisin

Larinto karsiutui toiselta kierrokselta niukasti

Suomalaisten osalta toisen kierroksen paikat jäivät perjantaina haaveeksi Wislassa, kun mäkihypyn maailmancupissa oli ohjelmassa HS134-mäen kisa. Ville Larinto oli tuloksissa 34:s ja Lauri Asikainen 48:s.

Varsin lämpimässä ja sumuisessa kelissä hypätty kilpailu oli etenkin Ville Larinnon osalta jälleen lupauksia antavaa. Suomalaisen kisahyppy ei ollut surkea, vaikka se ei toisen kierroksen paikkaa perjantaina tuonutkaan.

“Koekierroksen ja kisan hyppy olivat aikalailla samanlaisia. Ei kamalan huonoja, mutta ei vain riitä”, 119,5 metrin siivulla 105,8 pistettä kerännyt suomalainen pohti.

Perjantaina Wislan illassa 108,0 metriä loikannut ja 84,4 pistettä keränneen Lauri Asikaisen kohdalla hänen hypyssä on sanojensa mukaan samaa vikaa kuin aiemminkin.

“Vaikeaa on ollut. Samaa vikaa, ettei oikein keulan päällä tapahdu oikeita asioita. Liikaa ollaan menossa lentämään”, suomalainen harmitteli.

Tshekin Roman Koudelka ponkaisi Wislan viikonlopun ensimmäisen kisan voittoon pisteen erolla ennen Norjan Kenneth Gagnesia. Japanin konkari Noriaki Kasai nappasi kolmannen podium-paikan. Ensimmäisen kierroksen jälkeen johtanut Norjan Johann Andre Forfang oli puolestaan neljäs.

Slovenian Peter Prevcin johtama maailmancupin kokonaiskisa jatkuu lauantaina jälleen Wislassa, jossa ohjelmassa on toinen kisa HS134-mäestä. Prevc oli Wislassa perjantaina viides.

Tulokset

www.hiihtoliitto.fi

www.facebook.com/skijumpingteamfinland
Twitter @Finnjumper
Instagram @sjteamfinland 
#sjteamfinland
Soundcloud
LUMISPORT TV (YouTube)

Kuvassa Ville Larinto. KUVA: SHL/Touho Häkkinen.