Uutisen päiväys

18.1.2014← Takaisin

YHDISTETTY: Herolalle jälleen hieno kilpailu maailmancupissa

  Ilkka Herola oli jälleen paras suomalainen yhdistetyn maailmancupissa Seefeldissä. Seefeldin Triplan toisessa kisassa Herola sijoittui 14:nneksi. Maailmancupissa Herola on tällä hetkellä sijalla 23.

  Hyppyosuuden jälkeen Herola oli sijalla 14.

  "Tasavahva päivä, ei ollut ihan niin hyvä hyppy teknisesti kuin eilen. Edelleenkin sen alastulemisen kanssa on aika isoja ongelmia. Siinä suhteessa eniten tulee turpaan, ja sen takia lähtöpaikka hiihtoon oli heikko. Jouduin yksin hiihtämään alkumatkaa ja yritin siinä vielä hiihtää edelläolevia kiinni. Ja se oli turha yritys, niin ei se mikkään nappisouritus ollut, mutta kohtuuhyvä kuitenkin", Herola kertoi.

  Sunnuntaiseen Triplan päätöskilpailuun Herola lähtee maltillisin tavoittein.

  "Ensin pitää nyt palautua huomiseen. Hyvä tavoite on, että pitää tuon sijoituksen (14:s) huomenna. Siinä on edessä ja takanakin tiukasti porukkaa, ei voi kuuta lähteä tavoittelemaan taivaalta, mutta hyvällä suorituksella joitakin sijoja voi parantaakin."

  Päävalmentaja Petter Kukkonen vakuutti tyytyväisyttään, vaikka eilisestä sijoitus hieman heikentyi.

  "Sijoitukseen täytyy olla tyytyväinen. Kyllä noin nuorelle miehelle 14:s sija on hyvä tulos. Se, mikä vähän jäi hampaankoloon tuossa mäessä, on että loppulento ja alastulo ei Ilkalla toimi. Siinä menetetään 10-15 sekuntia jokaisessa kilpailussa. Tänäänkin tuo aika olisi vaikuttanut jo hiihto-osuudelle lähdettäessä. Olisi päässyt Lamy Chappuis'n letkaan ja voinut olla vähintäänkin kymmenes",pohti Kukkonen.

  Herola (synt. 1995) oli tänään toiseksi nuorin ladulle lähteneistä yhdistetyn kilpailijoista.

  Herolalle on tulossa pieniä muutoksia varusteisiin, muun muassa mäkipukuun. Muutokset vaikuttanevat positiivisesti ja helpottavat suoritusta. Kukkonen näkeekin monen asian parantuvan vielä Sotšiin mentäessä.

  Janne Ryynänen oli kilpailun 48:s.

  Kilpailun voitti Saksan Eric Frenzl. Toiseksi tuli saman maan Johannes Rydzek ja kolmanneksi Norjan Magnus Moan.

  Lauantain kilpailun tulokset kokonaisuudessaan http://www.fis-ski.com/nordic-combined/events-and-places/event=33494/race=1717/index.html

  Sunnuntain kilpailuun, jossa hypätään kaksi kierrosta ja hiihdetään 15 kilometriä, pääsee Seefeldin Triplan 30 parasta (=lauantain kilpailun top 30). Kilpailu alkaa klo 13.30. Live-seuranta ja tulokset http://www.fis-ski.com/nordic-combined/events-and-places/event=33494/race=1718/index.html

  Maailmancupin tilanne http://data.fis-ski.com/pdf/2014/NK/4116/2014NK4116WC.pdf