Uutisen päiväys

2.2.2011← Takaisin

Happonen yhdeksäs Klingenthalissa

  Janne Happonen vastasi parhaista suomalaissuorituksista mäkihypyn maailmancupissa Klingenthalissa. Kilpailun voitti Puolan Kamil Stoch niukasti ennen Thomas Morgensternia ja Simon Ammannia.

  Janne Happonen vastasi parhaista suomalaissuorituksista mäkihypyn maailmancupissa Klingenthalissa. Kilpailun voitti Puolan Kamil Stoch niukasti ennen Thomas Morgensternia ja Simon Ammannia.

  Mäkimiesten parhaimmisto oli tänään koolla Saksan Klingenthalissa. HS 140-mäen valloitti Puolan Kamil Stoch niukasti ennen Thomas Morgensternia. Puolalaisen hypyille kertyi mittaa 132 ja 136,5 metriä ja hän keräsi niillä 0,6 pistettä enemmän kuin kaksi kertaa 134 metriin leiskauttanut Morgenstern. Itävaltalainen jatkaa maailmancupin kokonaiskilpailun ylivoimaisessa johdossa ennen tänään kolmanneksi 130,5 ja 138 metriä leijaillutta Sveitsin Simon Ammannia. Ammannkin jäi kärjestä vain 1,3 pistettä.

  Päivän suomalaisonnistuja oli Janne Happonen, jonka hypyt kantoivat 130,5 ja 131 metriä. Kuopiolainen oli avauskierroksen jälkeen kymmenes, mutta nousi lopputuloksissa yhdeksänneksi, kun avauskierroksen jälkeen huikealla 146,5-metrisellä johtanut Michael Uhrmann jäi 115 metriin. Myös Matti Hautamäki hyppäsi maailmancupin pisteille. 126,5 ja 114 metrin hypyt riittivät sijaan 28. Kalle Keiturin 124,5-metrinen ei aivan riittänyt toiselle kierrokselle. Keituri oli 32:s.

  ”Happoselta jälleen hyvä ja tasainen kisa. Tuosta on hyvä jatkaa. Hän osoitti Klingenthalissa olevansa valmis haastamaan maailmancupin kärkinimiä”, viittasi päävalmentaja Pekka Niemelä Happosen menestykseen harjoituksissa ja koekierroksella, joissa Happonen nappasi sijat 1 ja 2.

  Kilpailun aikana nähtiin lavavaihdoksia ja mäkiennätys Uhrmannin mäkiennätys, mutta myös vaihtelevat tuuliolosuhteet antoivat oman säväyksensä kilpailuun.

  ”Avauskierros oli varsin eriskummallinen kierros, jossa tuuli ja lava vaihtelivat ja muodostivat erikoisen kärkikaksikon (Uhrmann ja Roman Koudelka). Uhrmannin pitkän hypyn jälkeen vauhdit laskettiin minimiksi kierroksen puolivälissä, mutta samalla tuuliolosuhteet muuttui ja moni kärkinimi tippui toiselta kiekalta”, sanoi Niemelä.

  ”Matin kohdalta oli paljon parempaa luvassa eilisen perusteella. Matti sai taisteltua itsensä hyvällä hypyllä sijalle 15. Kelit hieman tasoittuivat toiseen kiekkaan ja mahdollisuus oli päästä huippuhypyllä kärkikahinoihin. Matti yritti 110-prosenttisesti eli 10 prosenttia liikaa. Nyt meni latautuminen yli”, ruoti Niemelä Hautamäen suorituksia.

  ”Masa ja Havu hyppäävät hyvällä tasolla ja tämä lupailee hyvää tulevaisuuteen. Hyvällä sykkeellä kohti Oberia. Huipputulos kiertää vähän, mutta nyt mahdollisuudet ovat osalta Happosen ja Hautamäen osalta.”

  Mäkihypyn maailmancup ja FIS Team Tour jatkuvat 5-6.2.2011 Oberstdorfin HS 215-lentomäessä, jossa hypätään lauantaina henkilökohtainen kilpailu ja sunnuntaina joukkuemäki. Team Tourin kärjessä jatkaa Itävalta. Suomi on viidentenä ja jatkaa Oberstdorfiin samalla joukkueella. Paikkaa kilpailuun tavoittelevat siis myös Olli Muotka ja Juha-Matti Ruuskanen, jotka karsiutuivat tämän päivän kilpailusta.

  Tuloskooste:
  FIS Mäkihypyn maailmancup
  2.2.2011 Klingenthal, Saksa HS 140

  1. Kamil Stoch POL 264,6
  2. Thomas Morgenstern AUT 264,0
  3. Simon Ammann SUI 263,3

  9. Janne Happonen FIN 242,2
  28. Matti Hautamäki FIN 191,2
  32. Kalle Keituri FIN 104,7

  Tulokset ja kalenteritiedot: www.fis-ski.com