Uutisen päiväys

16.10.2012← Takaisin

Puijon kisoja odotetaan jo

  Suomen mäkijoukkueen kuopiolaiset valmentajat Pekka Niemelä ja Kimmo Savolainen odottavat innolla kotikisoja Puijolla 11.-12.3.2013. Samoin hyvän kesän harjoitellut Janne Happonen odottaa tulevaa talvikautta lupaavista asetelmista.

  Mäkihypyn maajoukkuevalmentajat Pekka Niemelä(A-maajoukkue) ja Kimmo Savolainen(B-maajoukkue) olivat paikalla keskiviikkona 10.10.2012 pidetyssä Puijon kisojen tiedotustilaisuudessa. Molemmat ovat aikanaan osallistuneet Puijon kisoihin ja Kimmo Savolaiselle vuoden 1996 Puijon kisat oli varsinainen helmi omien kilpailukokemusten joukossa – Savolainen nappasi tuolloin kisan voiton!

  - Edellisestä Puijon maailmancupista Suomi nappasi kaksoisvoiton, joten upea muisto on sieltä ja odotan innolla tulevia kisoja. On merkittävä asia kuopiolaiselle, että kotikaupungissa on nämä kilpailut. Nämä kilpailut eivät tule sormia napsauttamalla, niiden eteen on tehtävä valtavasti töitä, että kisat saa järjestää. Kisat Kuopiossa ovat tärkeä osa koko lajia, Pekka Niemelä totesi kisajärjestelyistä kerrotun esityksen jälkeen.

  Kimmo Savolainen muisteli 1996 vuoden tunnelmia ja silloista huikeaa suomalaismenestyksen jaksoa.
  - 1996 osui itselle oma kultainen hetki kun voitin Puijon maailmancupin osakilpailun. Silloin oli kahdeksan vai yhdeksän miestä pisteillä vahvalla edustuksella Puijon Hiihtoseurasta.Mäkitornissakin itävaltalaiset vitsaili, että onko nämä jotkut seuran sisäiset kisat. Hienoja muistoja sieltä – toivotaan tsemppiä kisajärjestäjille ja sitä samaa hienoa tunnelmaa monttuun!

  Janne Happosen Puijon kisojen kokemukset alkavat niin pienestä ettei muista kuin yksittäisiä juttuja sieltä. Nyt Puijon ykköskotka hyppää viimeisiä päiviä kesäolosuhteissa. Mäet laitetaan koti-Suomessa odottamaan talven lumia ja suunta vielä Italian Predazzoon leirille. Viimeinen kesä GP antoi Happoselle uskoa hyvästä tilanteesta kauteen valmistautuessa.
  - Kivasti on saanut koko kesän hyppiä ja harjoitella. Kisasuoritukset olisivat voineet mennä paremminkin, mutta toisaalta tietää nyt kuitenkin ettei ole valovuotta takana toisista, Happonen summasi.

  Teksti: Jarkko Ruhanen