Uutisen päiväys

23.2.2011← Takaisin

StadiJump tarjoaa hiihtolomalaisille riehakkaan ja ilmaisen talviurheilutapahtuman Helsingin keskustassa

  Hiihtolomalaiset pääsevät nauttimaan talviurheilulajeista Kampin Narinkkatorilla 26.–27.2. Viikonlopun aikana uskaliaimmat kaupunkilaiset voivat kokeilla StadiJump tapahtumassa niin mäkihyppyä kuin sprinttihiihtoa. Paikan päällä tullaan näkemään myös lajien legendoja, kun mäkihypyn olympiavoittaja (1964) Veikko ”Viki” Kankkonen sekä maastohiihdon olympiavoittaja (1956) Siiri "Äitee" Rantanen tuomaroivat lauantaina olympiavoittajien Toni Niemisen ja Jari Mantilan kaksintaistelua sekä mäessä että ladulla.

  StadiJump tapahtuman tavoitteena on elävöittää Helsingin kaupunkikulttuuria sekä innostaa eri-ikäisiä ihmisiä kokeilemaan talviurheilulajeja. Kaikilla tapahtumasta kiinnostuneilla on mahdollisuus päästä veloituksetta kokeilemaan kaupungin ytimessä sprinttihiihtoa sekä mäkihyppyä asianmukaisilla varusteilla. Tapahtumaviikonlopun mittaan on mahdollista tutustua esimerkiksi mäkihypyn perusteisiin Ossi-Pekka Valtan hyppykoulussa. StadiJumpin aikana ihmisillä on myös mahdollisuus seurata valotauluilta suorana lähetyksenä hiihdon MM-kisoja.

  ”Pakkanen näyttää lauhtuvan juuri sopivasti viikonloppua kohti, joten toiveissa on aurinkoinen talviurheilupäivä koko perheelle. Tähän vielä pari mitalia Oslon MM-hiihdoista ja karnevaalitunnelma olisi valmis”, kertoo tapahtuman tuottaja Riku Riihilahti, Story of Sportista.

  Lauantaina ja sunnuntaina yhteensä 40 innokasta pääsee osallistumaan Mäkihypyn 020202 StadiJump Open ja 020202 StadiSprint Open kisaan, jossa parhaat kilpailijat palkitaan.

  Tähtiä koko viikonlopun

  Olympiavoittajat Juha Mieto sekä Marjo Matikainen-Kallström saapuvat Narinkkatorille sunnuntaina innostamaan lapsia ja nuoria liikkumaan. Latu ja mäki ovat auki koko sunnuntain ja kenellä tahansa on mahdollisuus haastaa itsensä tai kaverinsa talviurheilemaan.

  ”Kuinka moni on ikinä päässyt edes kokeilemaan yhdistettyä? Nyt siihen on mahdollisuus aivan Helsingin keskustassa. City-yhdistetty StadiJumpissa sisältää ensin 4-10 metrin hypyn mäessä ja perään noin 200m hiihtoa”, Riihilahti sanoo.

  Tapahtuman tarkempaan aikatauluun voi tutustua osoitteessa www.stadijump.fi.