Uutisen päiväys

7.3.2015← Takaisin

Salpausselän kisoissa Suomen mäkijoukkue sijoittui yhdeksänneksi

  Lauantai-iltana Salpausselän kisoissa vuorossa oli mäkihypyn joukkuekilpailu. Suomen joukkue karsiutui toiselta kierrokselta oli lopputuloksissa yhdeksäs.

  Jarkko Määttä leiskautti joukkueen pisimmän hypyn, joka kantoi 120 metriä.

  "No joo sain jatkettua siitä mihin eilen jäätiin. Iha hyvää ja rentoa tekemistä. Hyvä hyppy. Pientä turbulenssia siinä oli. En tiiä näkykö se kameran läpi ruudulle, mutta tuntui vähän hurjalle; piti olla jämynä vaan. Tuulet on kaikille samat ja onhan ne varmasti hankalat. Tuuliin ei voi vaikuttaa; tekee vain oman juttunsa ja keskittyy niihin asioihin mihin voi vaikuttaa."

  Janne Ahonen kärsi hyppyvuorolloon kovasta sivutuulesta.

  "Oikeastaan tunsin jo keulalle tullessa, että tosi kova puuska heitti sivulta ja käänsi jo siinä mun asentoa vähän vinoon. Sama jatkui keulalta irrotessa ja ei voinut kuin koittaa päästä jaloilleen alas. Silloin jos tuuli pysyy vasta- tai takatuulena niin se on turvallista, mutta  kun tulee tollainen pommi sivusta, niin siinä on hankala touhuta. Harmittaa, että itellä kävi nyt näin."

  Lauri Asikainen hyppäsi 116,5 metriä. Miehen mukaan kadoksissa ollut rento hyppyvire tuntuu nyt olevan palaamassa takaisin.

  "Ihan ok hyppy. Vähän vielä kaipaisi matkaa lisää tuohon voiman tuottoon eli ponnistus vaiheeseen. Hyppy näyttää pikkuhiljaa rentoutuvan niin veikaan, että se lähtee itsestään sieltä kun itseluottamus taas vahvistuu. Lähtee pallo pyörimään oikeaan suuntaan; ei pidä alkaa liikaa yrittämään kisatilanteessa."

  Kilpailun tulokset kokonaisuudessaan FIS:n tulospalvelussa.

  Kuuntele urheilijoiden kommentit kokonaisuudessan:
  Päävalmentaja Jani Klinga
  Jarkko Määttä
  Janne Ahonen
  Harri Olli
  Lauri Asikainen