Uutisen päiväys

30.7.2016← Takaisin

Suomalaisilla vaisu viikonloppu Hinterzartenissa

Ville Larinnon urakka mäkihypyn kesä-GP -kiertueen Saksan kisassa jäi yhteen kierrokseen, sillä suomalainen päätyi HS108-mäen kilpailussa vasta 48:nnelle sijalle. Toinen sinivalkoinen urheilija Jarkko Määttä sen sijaan joutui jättämään kisan kokonaan väliin.

Kiertueella kolmen henkilökohtaisen taiston jälkeen 45:ttä sijaa neljän pisteen turvin miehittävä Larinto loikkasi Hinterzartenin iltakilpailussa 87,0 metriä.

"Vaihtelevia hyppyjä, osa oli ihan hyviä, mutta se tärkein, eli kisahyppy oli todella surkea. Kisahypyssä tuli kaikki vanhat tekniikkavirheet esille"; Larinto manasi, mutta jatkoi uskoen kuitenkin tulevaan:

"Pitkä matka on vielä edessä tekniikan kanssa, mutta paljon on jo kehitytty, eikä se näy vielä tuloslistassa."

Saksassa mukana ollut toinen suomalaishyppääjä Jarkko Määttä ei puolestaan startannut kisaan lainkaan alkulämmittelyissä tulleen lievän takaiskun takia. Loukkaantuminen ei kuitenkaan ole onneksi vakava.

"Ligamentti venähti polven sivusta alkuverryttelyssä mäellä kun venyttelin. Mitään ei ole rikki ja nyt viikko lepoa", Määttä valaisi tilannetta.

Hinterzartenin kilpailun voittoon myöhään lauantai-iltana ponnisti kokonaistilanteessa toisena oleva isäntämaan Andreas Wellinger ainoastaan 0,4 pisteen erolla ennen seuraavia urheilijoita, 99,5 ja 103,5 metrin hypyillä.

Kiertueen kärkipaikkaa Saksan viikonlopun jälkeen 280 pisteen turvin miehittävä puolalainen Maciej Kot sekä kolmantena oleva Itävallan Stefan Kraft ponkaisivat yhteispisteet 269,0 jakaen kakkossijan.

Kotin suoritukset kantoivat 99,0 ja 105,5 metriä, Kraftin 99,0 ja 104,5 metriä.

Kymmenen kilpailua sisältävä kesä-GP -kiertue jatkuu ensi viikon lauantaina Sveitsin Einsiedelnissä.

Linkit:
Saksan kisan tulokset tämän linkin takana
Kiertueen kokonaistilanne tämän linkin takana

Jutun kuvassa Ville Larinto. (Arkistokuva, SHL/Touho Häkkinen)