Uutisen päiväys

19.9.2015← Takaisin

Herola ja Hulkko yhdistetyn kesämestareiksi Vuokatissa

Vuokatin kesä SM-kisoissa ensimmäinen laji saatiin päätökseen lauantaina alkuiltapäivästä. Yhdistetyn kesäkisojen mestareiksi hyppäsivät ja hiihtivät yleisessä sarjassa Puijon Hiihtoseuran Ilkka Herola ja alle 18-vuotiaissa Jyväskylän Hiihtoseuran Mikko Hulkko.

Ilkka Herola johti mäkiosuuden jälkeen toiseksi tullutta Kiteen Urheilijoiden Marcus Tornia neljällä sekunnilla.

”Hyppy oli hyvä ja tämänhetkistä tasoa, kokonaisuudessaan onnistunut kisasuoritus. Ehkä hieman olisi saanut olla vähemmän vauhtia, mutta pitää kyllä tulla kovavauhtisia kisoja ja pitkiä hyppyjäkin myös”, mietti Herola.

Hiihto-osuudella Herola kasvatti etumatkaa minuuttiin ja 14 sekuntiin, vaikka hiihto tuntuikin ”uusilla” suksilla erilaiselta.

”Hiihto oli hitaammilla rullilla ensimmäistä kertaa, mikä vaikutti hiihtoon paljonkin”, Herola jatkoi.

Toiseksi kilpaillut Marcus Torni oli kokonaisuudessaan päivään tyytyväinen. Hitaammilla rullilla hiihdetty hiihto-osuus vei voimat.

”Hyppyyn oon tosi tyytyväinen, siinä meni kaikki kohalleen. Sen eteen on tänä kautena tehty tosi paljon töitä. Hiihto-osuus oli aika raskas, kaikki sai siinä antaa”, tiivisti tyytyväinen hopeamies Torni.

Kolmanneksi nousi neljäntenä hiihto-osuudelle lähteny Lahden Hiihtoseuran Mikke Leinonen.

Nuorten alle 18-vuotiaiden Suomen mestariksi kruunattiin jyväskyläläinen Mikko Hulkko. Hulkko oli silminnähden tyytyväinen suorituksiinsa. Loppusuoralla nähtiin dramatiikkaa, kun Hulkko kompastui ja meni nurin lähes menettäen reilun etumatkan kilpakumppaneihinsa nähden.

”Hyppy onnistui tänään hyvin, treeneissä on ollut vaikeampaa. Hiihto oli hyvää tähän kuntoon nähden. Treeneisssä ollut hieman vaikeaa, kun polvea on leikattu”, kertoi Hulkko valmistautumisestaan SM-kisaan.

Hulkon takana hopea meni Puijon Hiihtoseuran Henri Kavilolle ja pronssi Kiteen Urheilijoiden Perttu Reposelle.

Yhdistetyn kesä SM-kilpailun tulokset, yleinen sarja 
Yhdistetyn kesä SM-kilpailun tulokset, M18-sarja

Kesä SM-kilpailut jatkuvat lauantai-iltana klo 16:00 mäkihypyn joukkuemäen koekierroksella ja kilpailulla sekä sunnuntaina klo 10:30 erikoismäen kilpailulla.