Uutisen päiväys

11.1.2020← Takaisin

Naiset jäivät Sapporossa ensimmäiselle kierrokselle - huomenna uutta matoa koukkuun

Japanin Sapporossa käydyssä HS137 mäessä ei nähty suomalaisjuhlia, sillä molemmat kisaan tiensä selvittäneet naiset jäivät ensimmäiselle kierrokselle. Naisten päävalmentaja Ossi-Pekka Valta uskoo silti, että huomenna on mahdollisuuksia parempaan.

Naisten mäkihypyn maailmancupin tournee Japanissa alkoi vaikeuksilla, kun karsinta jouduttiin siirtämään perjantailta lauantaille mäen huonon kunnon vuoksi. Sapporossa käytiin Suomen aikaa lauantaiaamuna sekä karsinta että kilpailu. Karsinnasta tiensä kilpailuun selvittivät Susanna Forsström sekä Julia Kykkänen. Kolmas suomalainen Jenny Rautionaho jäi karsintaan.

Kummankaan kisassa hypänneiden naisten hyppy ei kuitenkaan riittänyt tänään toiselle kierrokselle. Julia Kykkänen oli kilpailussa 101.5 metrin hypyllä 36. ja Susanna Forsström 37.

”Päivän kisa hypätty ja ei kerennyt keulalle. Huono päivä kaikenkaikkiaan, huomenna sitten uusi yritys,” Kykkänen kommentoi Sapporosta.

96.5 metrisen hypyn kilpailussa esittänyt Susanna Forsström koki olevansa pienissä vaikeuksissa Sapporon mäen kanssa.

”Ei ollut helpoin päivä mulle tänään. Karsintaan sain harjoituksista petrattua ja kisaan pääsin, eli pienin tavoite saavutettu. Hyppääminen oli vaikeaa, vauhtimäen asentoa täytyy vielä hakea paremmaksi huomiseen kisaan.”

Myös naisten päävalmentaja Ossi-Pekka Valta koki, että huomiseen on petrattava.

”Itse kilpailusta jäi aika vaisu fiilis. Ei saatu onnistumisia meidän joukkueelle tänään, mutta huomenna on uusi päivä ja silloin uutta matoa koukkuun. Sieltä se homma lähtee perusasioista ja vahvalla itseluottamuksella kun lähdetään tekemään niin tuloskin on sitten sen mukainen.”

Sapporon HS137 mäestä hypätään Suomen aikaa aikaisin sunnuntaiaamuna seuraava kilpailu. 

Tulokset
Kuuntele kommentit Soundcloudista

 

Kuva: SHL / Touho Häkkinen