Uutisen päiväys

13.2.2011← Takaisin

Happoselle Suomen ennätys ja kuudes sija Vikersundissa

  Eilinen kärkikaksikko Gregor Schlierenzauer ja Johan Remen Evensen olivat jälleen iskussa Vikersundin lentomäessä. Suomen kolmikko Janne Happonen, Matti Hautamäki ja Olli Muotka onnistuivat myös mainiosti. Happonen oli kuudes ja hyppäsi avauskierroksella uuden Suomen ennätyksen, 240 metriä.

  Eilinen kärkikaksikko Gregor Schlierenzauer ja Johan Remen Evensen olivat jälleen iskussa Vikersundin lentomäessä. Suomen kolmikko Janne Happonen, Matti Hautamäki ja Olli Muotka onnistuivat myös mainiosti. Happonen oli kuudes ja hyppäsi avauskierroksella uuden Suomen ennätyksen, 240 metriä.

  Jo eilen vakuuttavaa jälkeä Vikersundin HS 225-lentomäessä tehnyt kaksikko Gregor Schlierenzauer ja Johan Remen Evensen napsivat kirkkaimmat sijoitukset tänäänkin. Voittoon liiteli 227 ja 237,5 metriin täräyttänyt Schlierenzauer 10,8 pisteen erolla Evenseniin, jonka hypyt kantoivat 230,5 ja 226 metriä. Kolmas oli 213 ja 230,5 metriä leiskauttanut Adam Malysz, joka jäi viikonlopun tuplavoittajasta jo 39,7 pisteen päähän.

  Aurinko paistoi tänään myös suomalaisleiriin. Janne Happonen hyppäsi ensimmäisellään uudeksi Suomen ennätykseksi 240 metriä, joka oli myös koko kilpailun pisin hyppy. Toisellaan kuopiolainen leijaili 219 metriin ja oli lopputuloksissa kuudes pokaten myös Man of the day-palkinnon. Myös Matti Hautamäki leiskautti jälleen kymmenen parhaan joukkoon ollen tänään yhdeksäs 195,5 ja 218,5 metrin hypyillään. Hyvää suomalaismenestystä täydensi Olli Muotka, joka hyppäsi 14:nneksi saavuttaen uransa parhaan maailmancupin sijoituksen. Muotkan hypyt kantoivat 203,5 ja 194,5 metriä.

  Päävalmentaja Pekka Niemelällä olikin kilpailun jälkeen aihetta iloon ja hän kehui kolmikkoa vuolaasti.
  ”Upea lentomäkipäivä ja hieno kokonaispanos, kun kolme hyppääjää 14 parhaan joukossa. Kaiken kruunasi Janne Happosen uusi, upea Suomen ennätys.”
  ”Happonen sai poistettua pienen puristuksen kisatilanteesta ja tulos tuli heti ulos. Myös Hautamäeltä hyvä kisa ja taistelu. Viimeinen terä oli hieman poissa, kun pieni flunssa oli päällä viikonlopun, mutta hieno venyminen toisella kierroksella. Myös Muotka teki tasapainoisen kisan ja tämä oli Ollin uran paras tulos”, kävi Niemelä läpi jokaisen miehen suoritukset.
  Päivän onnistumiset tulivatkin päävalmentajan mukaan loistavalla ajoituksella lähestyviä MM-kilpailuja ajatellen.
  ”Hyvään saumaan tulivat nämä onnistumiset. Tästä on hyvä jatkaa rauhassa Oslon MM-viimeistelyleirille Lillehammeriin.”

  Suomen joukkue suuntaa Vikersundista kohti Lillehammerissa 14-17.2.2011 pidettävää viimeistelyleiriä. Mäkihypyn maailmancupia hypätään seuraavan kerran Lahdessa Oslon MM-hiihtojen jälkeen 12-13.3.2011. Maailmancupin kokonaiskilpailun voitto ratkesi kuitenkin jo tänään Itävallan Thomas Morgensternin hyväksi. Matti Hautamäki on parhaana suomalaisena seitsemäntenä.

  FIS Mäkihypyn maailmancup
  13.2.2011 Vikersund, Norja HS 225

  1. Gregor Schlierenzauer AUT 487,5
  2. Johan Remen Evensen NOR 476,7
  3. Adam Malysz POL 447,8

  6. Janne Happonen FIN 429,8
  9. Matti Hautamäki FIN 401,6
  14. Olli Muotka FIN 357,8

  Tulokset ja kalenteritiedot: www.fis-ski.com