Uutisen päiväys

14.3.2014← Takaisin

MÄKIHYPPY: Suomalaista mäkituomaristoa Harrachovissa

  Torstaina käynnistyneissä Harrachovin lentomäen MM-kilpailuissa suomalaisilla on vahva rooli lentomäen kisaorganisaatiossa.

  Suomalaisosaamista kisaorganisaatiossa nähdään neljän eri työnkuvan kautta. Eero Kuusinen toimii kisojen TD:nä, Jouko Törmänen on kisojen varustetarkastaja, Jarkko Mantilan toimenkuvana on arvostelutuomarin tehtävät sekä pituusmittauksen johtajana toimii Teppo Nieminen.

  Suomalaisia nähdään kisaorganisaatioiden hommissa kauden aikana useasti eri tason FIS-kisoissa mäkihypyn sekä yhdistetyn puolella. Toki suomalaisten esiintyminen arvokisoissa noinkin runsaalla miehityksellä on harvinaisempaa.

  Suomen Hiihtoliiton Mäkituomarikerhon tarjoama mäkituomarikoulutus ja seuranta on kansainvälisesti mitattuna erittäin hyvää luokkaa.

  Teppo Niemisen mukaan suomalainen mäkituomarikoulutus on tasokasta.

  "Usein maailmalla tapaa kollegoja, joiden koulutus mäkihypyn parissa on todella vaatimatonta ja vaiheessa heidän tullessaan töihin FIS -tason kisoihin. Meillä on näissä hommissa  pitkät  ja hyvät perinteet. "

  Kuten kaikessa muussakin niin myös tuomarina menestyminen vie aina eteenpäin.

  "Näissä "harrastustöissä" menestyminen on tuonut uusia mahdollisuuksia vaikuttaa lajikehitykseen eri foorumeilla ja samalla menestys on antanut uusia haasteellisia tehtäviä."

  Toivotaan Harrachovin kisoihin onnea ja menestystä kisaorganisaation miehille kuin pitkälle ponnistaville urheilijoillemmekin!

  Tutustu kisojen aikatauluun: http://www.harrachov2014.cz/index.php?stranka=program&podstranka=seznam&l=en