Uutisen päiväys

20.3.2015← Takaisin

Suomalaisilla tasaista suorittamista Planicassa

Planican lentomäessä nähtiin perjantaina kaksi suomalaismiestä. Janne Ahonen sijoittui 23:nneksi ja Jarkko Määttä 28:nneksi. Huomenna Planicassa hypätään aamupäivällä joukkuekisa.

Janne Ahosen ensimmäisen kierroksen hyppy kantoi 211,5 metriä ja riitti 27:n sijaan. Toisella kierroksella hyppy kantoi 203 metriä ja kokonaispisteet 378,4 nostivat Ahosen asemaa kisassa neljällä sijalla. ”Mukavahan täältä on hypätä, vaikka ei noi sijoitukset kovin kummoisia ole. On kiva päästä isompaan mäkeen lentämään pidemmälle ja ihan ok hyppyjähän noi oli. Vähän oli molemmat hypyt ajoituksen osalta myöhässä ja ei sen takia päässyt niin nopeasti valmiiksi lentämään, mutta ihan kohtuullisia kuitenkin. Koitetaan tästä taas huomiseen parantaa”, Ahonen kommentoi hyppyään.

Ensimmäisellä kierroksella 203,0 metriä (179,4 pistettä) hypännyt Jarkko Määttä paransi niin ikään asemiaan toisella kierroksella. 197-metrinen ja yhteispisteet 368,0 riittivät kisassa 28:n sijaan. ”Ihan hyvät hypyt. Eka kerta Planicassa ja ainahan se on hyvä fiilis, kun tekee oman ennätyksensä”, eilisessä karsinanssa 211-metrisen leiskauttanut Määttä nauraa ja jatkaa: ”Mukavahan se on niin sanotusti lennellä, mutta voishan sitä vähän pidemmällekin. Ehkä lentomäessä on vähän pientä kutkutusta, mukavaa vauhdin huumaa ja siitä saa nauttia. Täällä on hyvä meininki ja hyvin ääntä. Huomenna vedetään samalla tavalla kuin tähänkin asti ja nautitaan, kun päästään nauttimaan.”

Päävalmentaja Jani Klinga oli kisan jälkeen tyytyväinen, vaikkakin katse oli jo huomisessa joukkuekisassa: ”Olihan siinä ihan semmoisia hyviä hyppyjä, varsinkin Jarkon ensimmäinen oli hyvä veto, ei vaan ollut ihan parhaat olosuhteet, mutta teknisesti hyvää ja nyt on tasaisuus olemassa. Ihan positiiviset fiilikset on sen suhteen. Jannella oli vähän huono alastulo, joka veti pisteitä vähän turhan paljon. Ei ollut parasta Jannea keulalla, mutta kuitenkin kuvassa mukana. Tästä on hyvä lähteä huomiseen joukkuemäkeen.”

Lauantaina Planicassa hypätään joukkuemäki, jossa tänään hypänneen kaksikon lisäksi nähdään myös Harri Olli ja Lauri Asikainen. ”Odotan tasaisia, hyviä suorituksia ja joka kaverilta pitkiä lentoja. Täällä on mäen kunnostus onnistunut, hienot uudet mäeet, mahtava profiili ja täällä saadaan hienoja hyppyjä”, päävalmentaja kommentoi uudistunutta Planican mäkeä.

Tulokset