Uutisen päiväys

9.8.2014← Takaisin

Einsiedelnin finaalikierros hypättiin ilman suomalaisia

  Einsiedelnin kesä-GP:n parhaasta suomalaistuloksesta vastasi 28:nneksi sijoittunut Sami Niemi, joka nappasi suorituksestaan kolme pistettä. ”Mulla jäi ihan hyvä mieli, kun viimeinen hyppy oli parempi. Mulla oli eilisen karsinta vielä huonompi kun Anssilla, mutta sain kuitenkin tänne nousujohtoisen suorituksen. Vähän jäi kuitenkin hampaankoloon. Courcheveliin lähden nälkäisellä fiiliksellä, kun on treenissä tullut hyviä hyppyjä ja tänäänkin ihan kiva. Ei mitään hirmutuuletuksia kuitenkaan, mutta hyvällä tasolla liikutaan.”

  Perjantain karsinnoista tiensä itse kisaan selvitti 48 hyppääjää, jotka jaettiin neljään 12 hengen ryhmään. Jokaisesta ryhmästä kuusi jatkoi finaalikierrokselle eli kaikkiaan viimeiselle hyppykierrokselle pääsi 24 urheilijaa. ”Eilen jaettiin jo paljon lähtökohtia tälle päivällä. Olisi pitänyt parantaa paljon, että olisimme pystyneet nousemaan ryhmissä tarpeeksi korkealle, emmekä onnistuneet siinä”, päävalmentaja Jani Klinga kertoo.

  Karsinnoista 29:nneksi sijoittunut Anssi Koivuranta kertoo sortuneensa yliyrittämiseen: ”Ei mikään huippufiilis kyllä ole. Oli vähän liikaa näyttämisenhalua, kun on treeneissä mennyt hyvin ja on jokseenkin luottavainen fiilis omaan hyppäämiseen. Yritin liikaa olla kärkihyppääjä, eikä siitä pakottamalla mitään tule.”
  Koivuranta ei kuitenkaan suorilta käsin lähde tyrmäämään uutta kisaformaattia. ”Pitää saada enemmän kokemusta tähän systeemiin, mutta ensipuraisu jäi vähän falskiksi. Eiliseen karsintaan en ollut tyytyväinen. Normikaavan mukaan olisin voinut nollata eilisen, kun karsinnan tarkoitus on saavuttaa kisapaikka, mutta nyt sitten eilinen oli falsu ja siltä pohjalta piti jatkaa tähän päivään, niin oli tarve rynniä kärkeen. En saanut nollattua sitä henkisesti enkä tuloksellisesti. Varsin epämiellyttävältähän tämä tässä tilanteessa tuntuu, mutta jos eilinen olisi mennyt hyvin, niin varmasti mielipiteeni olisi toinen”, Koivuranta nauraa.

  Lauri Asikainen sijoittui 34:nneksi ja Jarkko Määttä 43:nneksi.

  Kisan voitti Gregor Schlierenzauer 112,5 ja 115,5 metrin hypyillään ja 412,5 pisteellään. Piotr Zyla oli toinen kuusi pistettä pienemmällä yhteistuloksella ja kisan kolmas sija meni perjantain karsinnan voittaneelle Michael Hayboeckille.

  Kesä-GP jatkuu ensi perjantaina Courchevelissä Ranskassa.