Uutisen päiväys

20.9.2015← Takaisin

Ahonen ja Löytäinen erikoismäen Suomen mestareiksi Vuokatissa

Janne Ahonen hyppäsi kesä SM-kisojen voittoon sunnuntaiaamupäivällä Vuokatissa. Erikoismäen kilpailussa hopeaa sai Ville Larinto ja pronssia Jarkko Määttä.

Lahden Hiihtoseuran Ahonen hyppäsi Vuokatissa tasaisen varmasti koko viikonlopun. Niin joukkuemäen kuin henkilökohtaisen kultamitalin kesäkisoista napannut Ahonen arvioi kaikki hyppynsä perusvarmoiksi. Sunnuntaina Ahonen keräsi 263 pistettä.

”Ihan ok hypyt, eilinen että tämä päivä, sekä koe- että kilpailuhypyt olivat aika tasaisia. Ei niissä suuria heittoja ollut suuntaan eikä toiseen”, Ahonen summasi kilpailun jälkeen.

Ahonen arvostaa jokaista kilpailua ja tietää, mikä arvo SM-kisoilla on.

”SM-kisa on aina SM-kisa. Ei sitä kisaa voita eikä mitalia saa, jos ei hyppää sen arvoisesti”, jatkoi Ahonen.

Toiseksi hypännyt niin ikään Lahden Hiihtoseuran Ville Larinto hyppäsi ensimmäisellään kisan pisimmän hypyn 100,5 metriä. Kokonaispisteitä kertyi kahdesta hypystä 256.

”Ensimmäinen hyppy oli oikeinkin hyvä, paras mitä täällä on tänä viikonloppuna saanut. Toiseen jäi vähän parannettavaa, mutta yllättävän hyvin siitä sai rakennettua vielä hypyn”, Larinto kommentoi.

Päivän kilpailun jälkeen Larinto oli erityisen tyytyväinen tasonnostostaan suhteessa eiliseen joukkuemäen kilpailuun.

Pronssia saanut Jarkko Määttä hyppäsi kaksi tasaista hyppyä, molemmat 96 metrisiä. Yhteispisteitä kertyi 253,5 pistettä.

”Perussuorittamista, ei mitään huippua, eikä mitään hyvääkään. Pieniä virheitä. Kotimäestä voi olla etuakin, kun mäen kesälatu on hidastava, se on monelle tosi hankala, jotka ei hyppää tästä”, Määttä sanoi.

Kuusamon Erä-Veikkojen Lauri Asikainen oli kilpailun neljäs ja Puijon Hiihtoseuran yhdistetyn urheilija Ilkka Herola viides.

Nuorten alle 18-vuotiaiden erikoismäen Suomen mestariksi ponnisti ylivoimaisesti Tampereen Pyrinnön Niko Löytäinen 238 pisteellä.

”Oli omaa hyvää rentoa tekemistä. Lähdin sillä fiiliksellä, että tänään nautitaan ja se sitten tuotti tulosta. Oli semmoisia hyviä rentoja hyppyjä”, tiivisti Löytäinen.

Toiseksi hyppäsi Puijon Hiihtoseuran Henri Kavilo (220 p.) ja kolmanneksi Kavilon seuratoveri Markus Virrantalo (212 p.).


Kaikki tulokset liitetiedostoina

Janne Ahosen, Ville Larinnon, Jarkko Määtän ja Niko Löytäisen videokommentit www.facebook.com/skijumpingteamfinland


Päävalmentaja Jani Klinga ja valmennuspäällikkö Kari Ylianttila julkistivat sunnuntaina myös joukkueen viimeiseen kesä GP -sarjan osakilpailuun Itävallan Hinzenbachiin. Joukkueessa hyppäävät Janne Ahonen, Ville Larinto, Jarkko Määttä ja Harri Olli.


Seuraa virallisia some-kanavia:
www.facebook.com/skijumpingteamfinland
twitter @Finnjumper #sjteamfinland
instagram @sjteamfinland #sjteamfinland.