Uutisen päiväys

30.3.2017← Takaisin

Hannu Manninen jatkaa yhdistetyn uraansa kohti PyeongChangia

Yhdistetyn urheilija Hannu Manninen on päättänyt jatkaa uraansa kohti seuraavia olympialaisia Korean PyeongChangissa.

Vuosi sitten keväällä Hannu Manninen osallistui yhdistetyn SM-kisoihin Taivalkoskella, mikä sytytti Mannisen halun kilpailla kansainvälisellä huipulla jälleen kuuden vuoden tauon jälkeen. Lopullinen päätös uran jatkumisesta syntyi kuitenkin vasta syksyllä noin puoli vuotta ennen kauden päätavoitetta, Lahden MM-kisoja.
 
Vuoden 2018 olympialaisten alkuun on aikaa 315 päivää. Valmistautuminen kisoihin voi alkaa heti. Tilanne on erilainen suhteessa koti-MM-kisoihin.
 
”Valmistautuminen Lahden MM-kisoihin oli aika lyhyt. Siihen nähden tuloksellisesti meni hyvin, eikä kovin pettynyt voi tulokseenkaan olla”, Manninen sanoo.
 
Lahden MM-kisastartit, henkilökohtainen suurmäen kilpailu (24:s) sekä joukkuekilpailu (5:s), eivät kuitenkaan olleet Manniselta aivan nappisuorituksia.
 
”Hyvän tuloksen tekeminen Lahdessa oli lähellä, hampaankoloon siis jäi. Erityisesti joukkuekisassa podium oli mahdollinen. Kyllä ajatus ensi vuoden olympialaisten joukkuekisasta tuli mieleen ja houkuttaa paljon katsoa se kortti”,jatkaa Manninen.

Yhdistetyn maajoukkueen päävalmentaja Petter Kukkonen on luonnollisesti mielissään Hannu Mannisen päätöksestä. Lajin konkarin tuoma henkinen tuki joukkueelle oli aistittavissa jo MM-kisavuonna. 

”Hannun jatko on mahtava uutinen lajille. Hän on tärkeä osa joukkuetta olympiavuonna; nuoret pojat saavat henkisen johtajan ja esimerkin tuekseen. Tiedän Hannun lähtevän olympiakauteen huomattavasti korkeammalta tasolta kuin edelliseen. Tämä on yksi merkittävimmistä askelista, minkä avulla pystymme joukkueena taistelemaan mitalista PyeongChangissa”, Kukkonen sanoo. 

Yhdistetty nyt triathlonin edelle
 
Hannu Mannisen paluu yhdistetyn maailmancupiin ja MM-kisoihin palkittiin Kansainvälisen hiihtoliiton yhdistetyn yhteisössä Vuoden Comeback -palkinnolla. Manninen sai palkinnoksi osallistumisoikeuden yhteen triathlonin Ironman -kilpailuun. Yhdistetyn lajiharjoittelu on kuitenkin jo keväästä lähtien Mannisella keskiössä.
 
”Kyllä triathlon jää nyt sivulajiksi, mutta aikomukseni on osallistua johonkin Ironmaniin Keski-Euroopassa. Myös joku kilpailu kotimaassa kiinnostaa, mutta en ole vielä ehtinyt tutustua aikatauluihin.”
 
Aikataulut ja ajankäytön hallinta ovat Manniselle tuttuja viime syksyn paluupäätöksestä lähtien.
 
”Pohdimme kotona, miten jatkamispäätös vaikuttaa arkeen ja totesimme, että arki tulisi olemaan hyvin samanlaista kuin tähänkin saakka viime syksystä lähtien. Yhdessä päätös siis syntyi”, lopettaa Manninen.
 
Hannu Manninen osallistui kaudella 2016/17 kolmeen maailmancupin kilpailuun, yhdestä hän karsiutui. Kauden parhaasen tulokseen Manninen päätyi Lahdessa 7.1.2017 ollen 18:s ja hyvin maailmancupin pisteillä. Maailmanmestaruuskilpailuissa Manninen osallistui henkilökohtaiseen suurmäen kisaan sekä joukkuekilpailuun. Manniselle on kertynyt MM-kisastartteja yhteensä 21.
 

Kuva: SHL/Teemu Moisio