Uutisen päiväys

10.8.2016← Takaisin

Suomalaiset yhdistetyn nuoret saavat tärkeää kansainvälistä kokemusta Vuokatissa

Suomen yhdistetyn pojat ja tytöt saavat arvokasta kansainvälistä kilpailukokemusta tällä viikolla Vuokatissa, jossa kilpaillaan FIS Youth Cupissa kaksi kilpailua. Vuokatissa kilpailevat urheilijat ovat syntyneet vuosina 2000–2006. Suomalaisten lisäksi mukana on urheilijoita Saksasta, Venäjältä, Yhdysvalloista, Kanadasta, Virosta ja Latviasta.

Suomen Lidl-ryhmän valmentaja Juha Viholainen pitää positiivisena sitä, että näinkin nuorille on nykyään tarjolla kilpailuja sekä kesällä että talvella.

”Nuoret pääsevät näkemään osviittaa, missä mennään. On positiivista, että nuoret pääsevät näkemään kansainvälistä meininkiä. Meillä on suomalaisissa hyvä porukka, joka on mennyt hyvin eteenpäin. Kilpailuhenki on hyvä. Tytöt ovat leirityksessä nyt toista vuotta. Heillä on vielä hyppäämisen kanssa tekemistä, mutta odotan heidän pärjäävän hiihto-osuudella mukavastikin”, Viholainen miettii ennakkotunnelmia suomalaisittain.

Yksi suomalaisnimistä on Kiteen Urheilijoiden Perttu Reponen, jolla on takanaan onnistunut kesä ilman harjoittelua häirinneitä sairastelua. Harjoittelussa on vielä kaikkea kehitetty tasaisesti. Hän odottaa mielenkiinnolla kilpailuja tutussa leirikohteessa.

”On mukava päästä katsomaan, missä ne muut menevät. Varmasti tiukkoja kisoja tulee täälläkin. Mäki on vähän haasteellinen, mutta ihan hypättävä. Vähän ”tunteeton”, mutta kaikille se mäki on sama. Voittoa lähetään hakemaan, mutta podium on aina ihan hyvä”, Reponen sanoi.

Live-tulospalvelu: http://www.kilipa.com/

Aikataulut

Osallistujat

FIS Youth Cupin kausikalenteri