21.1.2013← Takaisin

PM-kisojen mitalisaldo

Lauantaina poikien henkilökohtaisessa mäkikisassa Santeri Ylitapio voitti kultaa 14 pisteen erolla toiseksi tulleeseen Norjan Jari Magnus Riiberiin. Kolmanneksi hyppäsi Norjasta myös kotoisin oleva Rishi Vellupillai.

Wili Loukasmäki hyppäsi viidenneksi, Andreas Alamommo oli kuudes ja Joonas Parpalan sijoitus oli kahdeksas.

Sunnuntaina hypättiin joukkuemäen kilpailut. Pojissa Suomen joukkue voitti Norjan ylivoimasesti yli 30 pisteellä ja otti iteselleen kultaa. Joukkueessa hyppäsivät Andreas Alamommo, Wili Loukasmäki, Joonas Parpala sekä Santeri Ylitapio.

“Käytännössä nämä ovat pojille ensimmäisiä kansainvälisiä kisoja ja he onnistuivat hienosti. Pojat ovat saaneet treenata yhdessä Lidl-ryhmässä kolme vuotta ja tästä 97/98 ikäluokasta on tulossa hyviä hyppääjiä. Tästä mennään eteenpäin nöyrästi töitä tehden kohti seuraavia kisoja”, kommentoi valmentaja Tuomas Virtanen.

Tyttöjen osalta PM-kisat järjestettiin ensimmäistä kertaa. Viikonloppu osoittautui tyttöjen osalta Suomi-Norja maaotteluksi. Suomen tytöillä kotiin viemisinä oli kolme mitalia. Lauantain henkilökohtaisessa kisassa Jenny Rautionaho otti hienosti hopeaa ja Tanja Kaverinen pronssia. Jennyn ero voittaneeseen Synne Steen Hanseniin oli vain yksi piste.

Susanna Forsströmin sijoitus kisassa oli kuudes ja Sanni Tuomisto tulos riitti seitsemänteen sijaan.

[caption id="attachment_3980" align="alignright" width="300" caption="Sunnuntaina hopealle hypännyt tyttöjen joukkue."][/caption]

Sunnuntaina tytöt ottivat joukkuemäen kisasta hopeaa. Joukkueessa hyppäsivät: Jenny Rautionaho, Tanja Kaverinen, Susanna Forsström ja Sanni Tuomisto.

Kisaviikonloppuun valmentaja Heli Pomel oli tyytyväinen.
    ”Kyllä tyytyväinen voi olla. Kolme mitalia viikonlopulta on hieno juttu. Tyttöjen kanssa voidaan lähteä kotiin hyvillä mielin.”

Yhdistetyn puolella Marcus Torni nappasi lauantaina itselleen hopeamitalin henkilökohtaisessa kilpailussa. Voiton kisassa vei Norjan Sigmund Kielland ennen toiseksi tullutta maanmiestään Harald Riiberiä.

Roope Minkkinen sijoittui kisassa neljänneksi, Anselmi Ilola oli viides ja Severi Taipale sijoittui kisassa yhdeksänneksi.

PM-kisojen jälkeen nuorilla on seuraavana vuorossa Kuopion Puijolla järjestettävät Lidl-cupin kisat 2.2.2013.