Uutisen päiväys

11.4.2011← Takaisin

Mäkihypyn ja yhdistetyn FIS alakomiteat valmistelivat esityksiä ensi kaudelle

  Mäkihypyn ja yhdistetyn FIS-kalenteriesityksissä Suomessa kilpaillaan ensi talvena maailmancup-avaus Kuusamon Rukalla sekä Lahdessa Salpausselän kisat. Nordic Opening ajankohta on 25.-27.11.2011 ja Salpausselän kisat palaavat MM-kisavuoden jälkeen tutulle paikalleen 2.-4.3.2012.

  FIS:n mäkihypyn ja yhdistetyn alakomiteat olivat koolla viime viikonloppuna 8.-9.4.2011 Sveitsin Zurichissä. Alakomiteoiden esitykset vahvistetaan touko-kesäkuun vaihteessa Slovenian Portorozissa pidettävissä FIS-kokouksissa.

  Kuopio jää pois ensi kauden maailmancup-ohjelmasta. Suomessa järjestetään lisäksi naisten ja miesten mäkihypyn Continental cupin talven avauskilpailut sekä maaliskuussa mäkihypyn ja yhdistetyn Continental cupin kilpailut.

  Yhdistetyn FIS maailmancup-kalenteri jäi kuluneella kaudella vajaaksi, mutta kilpailukaudella 2011-12 kilpailukalenterissa on 25-30 kilpailua. Kilpailumuotona kalenterissa 3-4 kisassa on parisprintti, jota esitetään myös MM 2013-kilpailujen ohjelmaan toisen joukkuekilpailun tilalle. Yhdistetyn varakilpailua esitetään muutettavaksi mäkihypyn maailmancupin tapaan karsintakilpailuiksi. Varsinaiseen kilpailuun pääsisi siten maailmancupin 10 parasta ja karsinnan 40 parasta. Kilpailutapahtumaa pyritään näin tiivistämään.

  Mäkihypyn maailmancupiin tulee uudistuksena uusi joukkuekilpailumuoto, sillä suunnitteilla kalenteriin on 1-2 sekajoukkuekilpailua. Kilpailu hypätään normaalimäessä ja joukkueen muodostavat 2 miestä ja 2 naista.

  Mäkihypyn ja yhdistetyn alakomiteoiden esityksissä on myös muutos BMI-arvoon. BMI nostetaan 20,5:stä 21:een.