Uutisen päiväys

29.4.2013← Takaisin

Seurojen kevätkokous ja neuvottelupäivät 27.4.2013 Jyväskylässä

  Finnjumping ry:n  kevätkokouksessa käsiteltiin sääntömääräiset asiat ja keskusteltiin runsaasti kauden aikana tapahtuneista uudistuksista sekä lajien tulevista mahdollisuuksista ja haasteista.

  Sääntömääräisessä kokouksessa paikalla oli edustettuna 14 mäkihypyn ja yhdistetyn seuraa.

  Kokouksessa keskusteltiin tänä vuonna runsaasti ja seurojen edustajat esittivät paljon hyviä ja avoimia kysymyksiä. Finnjumping ry:n puheenjohtaja Jukka-Pekka Vuori ja toiminnanjohtaja Mauri Haataja vastasivat Finnjumping ry:ta koskeviin kysymyksiin ja avasivat seurakentälle asioita omalta osaltaan. Suomen Hiihtoliiton toiminnanjohtaja Mika Kulmala toi asiat esiin seuraväelle Mäki-YH Yksikön näkökulmasta.

  Kevätkokous päätti siirtää toimintasuunnitelman ja talousarvion lopullisen käsittelyn ja hyväksymisen syyskokouksen päätettäväksi, jolloin uudistukset ja niiden vaikutukset ovat kokonaisvaltaisemmin selvillä.

  Finnjumping ry:n hallituksessa valittiin jatkamaan koko edellisen kauden hallituksen kokoonpano. (Paitsi Topi Sarparanta, joka erosi hallituksesta syksyllä 2012).
  Finnjumping ry:n hallitus 27.4.2013 lähtien: Puheenjohjaja Jukka-Pekka Vuori (valittu puheenjohtajaksi 5.5.2012), Satu Heikkinen Kuusamosta, Jyri Pelkonen Vuokatista, Pasi Sajasalo Jyväskylästä, Jukka Salmi Kuopiosta ja Eero Kuusinen Lahdesta.

  SHL:n johtokuntaan erovuoroisen mäkihypyn ja yhdistetyn edustajan tilalle valittiin ehdolle Jukka Salmi.

  NEUVOTTELUPÄIVIEN SISÄLTÖ:

  • Kevätkokouksen jälkeen neuvottelupäivillä keskusteltiin monipuolisesti lajien eri osa-alueista alkaen Lauri Hakolan esityksestä junioritoiminnan tulevaisuudesta. Samla Sponsoring Managent Oy:n Samppa Lajunen esitteli uuden, Lasten Mäkiviikko työnimellä kulkevan junioriharrastajien määrän tuplaamiseen tähtäävän projektin.

  • Puheenjohtaja Jukka-Pekka Vuori ojensi kaudella 2012-2013 parhaiten menestyneille seuroille kunniakirjat ja molempien lajien kiertopalkinnot.

  Seuraluokittelun 2013 perusteella  kolme parasta seuraa ovat:
  1. Lahden Hiihtoseura 575,28 pistettä
  2. Puijon Hiihtoseura 472,15 pistettä
  3. Kuusamon Erä-Veikot 322,22 pistettä

  Mäkihypyssä Jouko Törmäsen lahjoittama Jokkeri –kiertopalkinto luovutettiin Kuusamon Erä-Veikoille ja yhdistetyssä Jouko Karjalaisen lahjoittama Joksa –karhu Lahden Hiihtoseuralle.

  Onnittelut seuroille menestyksestä!

  • Mäkihypyn valmennuksen linjauksia ja asiantuntijaryhmän näkemyksiä kaudesta 2013-2014 esiteltiin Jyri Pelkosen toimesta, jonka jälkeen päävalmentajapestilleen vahvistuksen saanut Pekka Niemelä kertoi oman näkemyksensä ja suunnitelmansa Olympiakaudesta. Niemelä korosti esityksessään haluaan nostaa urheilijat keskiöön.

  • Yhdistetyn valmennuksesta taustatietoa ja tilastoja kartoitti Jyri Pelkonen, yhdistetyn päävalmentaja Petter Kukkonen keskittyi olympiakauden tähtäimiin ja strategioihin joukkueensa osalta. Lyhyellä tähtäimellä yhdistetyssä pitää hypätä enemmän ja mennä eteenpäin Continental cupin ja Nuorten MM-ryhmän osalta.

  • Neuvottelupäivillä esiteltiin myös alakomiteoiden FIS:n kevätkokouksessa Zürichissa läpikäytyjä asioita. FIS:n kalenterit ovat tässä vaiheessa vedosvaiheessa ja ne vahvistetaan kesäkuussa.

  • Seuraväelle esiteltiin kansallinen kilpailukalenterivedos, jossa oli mukana sekä kesä- että talvikauden anotut ja suunnitellut kansalliset kisat. Lopullinen kilpailukalenteri, sisältäen sekä kesän että talven kilpailut, valmistuu toukokuun aikana.  Kalenterin esittelyn yhteydessä keskusteltiin kansalliseen kilpailutoimintaan liittyvistä asioista. Edellisellä kaudella ensimmäistä kertaa järjestetty Junior Lady cup on hyvin todennäköisesti saamassa jatkoa useammankin seuran toimesta.

  Neuvottelupäivien lopuksi kerrottiin että Vuokatin Mäkikarnevaalit järjestetään tänä vuonna 16.-19.7.2013.