Uutisen päiväys

4.7.2016← Takaisin

Asikainen teki paluun mäkeen - "On ollut kova hinku takaisin"

Kesäkuussa Suomessa harjoitellut ja mäkihyppymaajoukkueen ensimmäiseltä Keski-Euroopan leirijaksolta pois jäänyt Lauri Asikainen teki lauantaina Lahdessa paluun mäkeen. Kovien hyppyharjoitusten jälkeen oireillut selkä tutkittiin magneettikuvilla kesäkuun alussa, ja rintarangan kudoksissa havaittiin ylirastustila.

Kuukauden tauon jälkeen mäkeen palanneelle Asikaiselle hyppääminen maistui luonnollisesti hyvälle.

"Tosi mukavalta tuntui, on ollut kova hinku takaisin. Tässä on pitänyt malttaa, jos liian aikaisin olisin palannut, niin se olisi ollut selän kannalta huono ratkaisu".

"Olen todella mielissäni, että pääsen mäkeen. Keskityn aluksi siihen, että selkä kestää. Hyppymääriä lisätään hiljalleen", viime talven maailmancupissa 48:nneksi päätynyt suomalainen myhäilee.

Hyppäämättömyydestä huolimatta Asikainen on päässyt tekemään muita harjoituksia normaalisti, mutta etenkin tukilihasharjoittelu on noussut suureen rooliin.

"Mitään selkää rasittavaa en ole tehnyt, esimerkiksi loikkatreenit olivat pannassa", tänään maanantaina muiden mäkimiesten kanssa Keski-Eurooppaan suuntaava urheilija kertoo.

Katseet talvessa ja kotikisoissa

Mäkimiehet suuntaavat maanantaina siis Itävallan Ramsauhun kuukaudeksi leireilemään. Leirien lisäksi myös kesä-GP:n alku lähenee jatkuvasti.

"Muut olivat jo kesäkuun alusta juhannukseen asti leirillä, itse jätin sen väliin. Nyt ollaan kuukausi leireilemässä Ramsaussa ja muilla paikkakunnillakin", Asikainen tarkentaa, ja jatkaa:

"Kesä-GP:kin tulee ohjelmaan. Minun kohdalla ei ole tarkkaa kisasuunnitelmaa, koska hyppymäärä on vähäinen".

Loukkaantumisista on vaikeaa etsiä positiviisia puolia. Rautaisella asenteella kohti talvea ja kotikisoja suuntava Asikainen kuitenkin löytää menneestä plusmerkkisenkin puolen.

"Talvi ja Lahti ovat koko ajan mielessä. Niitä kohti mennään. Hyvä sinänsä, että tämä tuli nyt, eikä kisakaudella".