Uutisen päiväys

26.1.2020← Takaisin

Herolan hiihtokiri nosti miehen kahdeksanneksi MM-esikisoissa Oberstdorfissa

Ilkka Herolan hiihtokunto on edelleen vahvaa. MM-esikisoissa Saksan Oberstdorfissa Herola oli henkilökohtaisessa kilpailussa kahdeksas.

Maailmancupissa Herola on sijalla yhdeksän ja johtaa parhaan hiihtäjän rankingia.

Ilkka Herolan hypyt olivat tasaisia koko Oberstdorfin viikonlopun ajan. Paras niistä osui perjantain karsintaan, kun sunnuntain kisahyppy kantoi 121,5 metriä.

Hiihtovauhti oli tuttuun tapaan tallella ja Herola lähti ottamaan reilun kahden minuutin eroa kiinni. Tähtäimessä oli top6-sijoitus ja taktiikkana pitää vauhtia yllä alusta alkaen.

”Siihen saakka, että letkan sai kiinni, sai painaa ihan nappi laudassa. Sen jälkeen vielä toivotaan, että olisi jotain jäljellä tuohon loppukiriin. Ihan kohtuullinen oli, enkä missään nimessä porukan viimeiseksi jäänyt (loppukirissä). Oli kuitenkin hyödyllistä hiihtää letka kiinni”, mietti Herola.

Herola jaksoi hyvin rankalla kisaladulla, mikä toki myös sopii vahvalle hiihtäjälle.

”Kyllähän se kova lenkki on. Letkat pääsee paljon helpommalla, kun siinä on semmoisia tasaisia pätkiä. Yksin pitää koko ajan tehdä töitä”, mietti Herola jo ensi vuoden MM-kisojenkin näkökulmasta asiaa.

Kilpailun toinen suomalainen Eero Hirvonen lähti ladulle sijalta 39. Aikaeroa oli turhan paljon maailmancupin pisteille ja lopulta Hirvonen oli kilpailun 34:s.

Herola on maailmancupissa yhdeksäntenä pisteen erolla kahdeksanteen sijaan ja pitää nimissään parhaan hiihtäjän valtikkaa ennen Saksan Vinzenz Geigeria.

Yhdistetyn maajoukkue jatkaa Saksasta maanantaina kohti seuraavaa maailmancupin paikkakuntaa Seefeldiä, missä kilpaillaan perinteinen Seefeldin tripla.

Tulokset

Ilkka Herolan kommentit Soundcloudissa

Kuva: Flawia Krawzyk