Uutisen päiväys

29.1.2017← Takaisin

Kykkäsen Romanian viikonlopulle kelpopäätös

Julia Kykkänen hyppäsi lauantain tapaan myös sunnuntaina naisten mäkihypyn maailmancupissa pisteille. Suomalainen oli Romanian Rasnovin HS100-mäessä käydyssä kauden 12:nnessa kisassa lopulta 23:s.

Sekä Julia Kykkäsen että päävalmentaja Kimmo Kykkäsen olemuksista paistoi helpottuneisuus onnistuneen kisarupeaman päätteeksi. Aiempina viikonloppuina pisteiltä suomalaisen tiputtanut henkinen lukko aukesi Romanian viikonlopun aikana.

"Jostain pitää lähteä liikkeelle. Hyvät hypyt teknisesti, ei se niin toivottoman kaukana ole. Pikkuhiljaa, askel kerrallaan. Ei tässä ole huono fiilis, itseasiassa tosi hyvä fiilis", päävalmentaja Kimmo Kykkänen alleviivasi.

Myös itse hyppääjä oli kisan jälkeen huojentuneen oloinen. Katseet ovat suunnattu luottavaisin mielin kohti tulevaa.

"Aiempaan verrattuna olen tyytyväinen. Tähän tilanteeseen nähden hyvä tulos, ei mitään muuta tarvi tällä hetkellä odottaa", Julia Kykkänen sanoi, ja jatkoi:

"Kehitetään hyppyä siihen, mitä se on ollut."

Kykkäsen hypyt lensivät sunnuntaina 80,5 ja 86,0 metriä, yhteispisteet suomalaisella olivat 183,3 ja sijoitus siis 23:s. Kisan voiton vei maailmancupin ykkösnimi, Japanin Sara Takanashi ennen kolmantena olevaa Norjan Maren Lundbya ja neljänneltä paikalta löytyvää Itävallan Daniela Iraschko-Stolzia.

Naisten maailmancupin kiertue jatkuu ensi viikonloppuna Itävallan Hinzenbachissa.

Linkit:
Sunnuntain kisan tulokset
Maailmancupin tilanne