Uutisen päiväys

12.8.2016← Takaisin

Hannu Manninen mahdollisti paluunsa kisa-areenoille

Suomen menestynein yhdistetyn urheilija Hannu Manninen palannee yhdistetyn kilpailuihin. Mannisen FIS-koodi on aktivoitu ja kolmen kuukauden kilpailukarenssiaika on käynnissä.

Sysäys 38-vuotiaan Hannu Mannisen paluulle yhdistetyn kilpailuihin löytyi Taivalkosken SM-kisoista viime keväänä. Viisi vuotta sitten upean uransa lopettanut Manninen sijoittui kilpailussa neljänneksi. 

”Taivalkosken kisa tuntui tosi kivalle ja aloin miettimään, voisiko sitä tulevan kauden aikaan käydä lisää kisoja. Se oli oikeastaan ainut sykäys, tuo kevään kilpailu”, kertoi Manninen. 

Triathlonin lajeja kolmisen vuotta harjoitellut Manninen aktivoi kesällä kilpailuihin vaadittavan FIS-koodin sekä haki antidopingsääntöihin perustuvan kilpailukarenssiajan lyhennystä kuudesta kolmeen kuukauteen. Lopullista päätöstä paluusta ei Manninen kuitenkaan ole naulannut. 

”Nyt lähinnä vaan päätös on tehty sen myötä, että se FIS-koodi on aktivoitu ja siihen liittyvä karenssiaika on käynnissä. Sitten on kaikki mahdollisuudet osallistua kisoihin sekä Suomessa että ulkomailla.”

”Suurin tavoite on nähdä, vieläkö pystyy haastamaan nuorempia ja kuinka kovaan kuntoon vielä pystyy tämmöisellä harjoittelulla, kuitenkin perheen ja työn ehdoilla”, linjaa Manninen.

Perhe ja siviilityö pysyvät Mannisen prioriteettilistalla ykkösinä. Edellä mainittujen ajankäytön rajoissa Mannisen harjoittelu muuttuu nyt kesän triathlon kilpailujen jälkeen lajinomaisemmaksi. Pohjatyö on tehty; seuraavaksi lisätään hiihtämistä sekä mäkiharjoituksia. 

Yhdistetyn kilpailumuodot huomioon ottaen Manninen perää itseltään suorituskykyä kympin hiihtoon sekä muita ominaisuuksia parisprinttikisoihin.

”Räjähtävyyttä ja voimaa, nopeutta pitää saada lisää.”

Manninen voitti urallaan 48 maailmancupin osakilpailua, mikä on edelleen kaikkien aikojen ennätys maailmancupin voitoissa. Manninen tietää, mitä polkua kansainvälisten kisojen edustuspaikka aukeaa.

”Vauhdin pitää riittää. Suomella on hyvä nuori porukka, ne tekee kovasti töitä sen eteen, että menestystä tulee. Ei tässä lähetä kenenkään varpaille hyppimään. Näytöt pitää antaa ja sen myötä sitten kisoihin taas mukaan”, Manninen sanoo realistisesti.

Yhdistetyn päävalmentaja Petter Kukkonen on Hannu Mannisen mahdollisesta paluusta innoissaan, mutta suhtautuu asiaan rauhallisesti. Kokenut urheilija saa täyden maajoukkueen tuen.

”Olemme käyneet tätä sekä Hannun että maajoukkueen urheilijoiden kanssa läpi. Nuoren joukkueen kanssa on rakennettu systeemi ja sillä tiellä jatkamme edelleen. Jos Hannu pystyy harjoittelemaan ja pääsee hyvään kisakuntoon, on hän tietysti tervetullut joukkueeseen”, Kukkonen sanoo. 

Kokeneella urheilijalla on varmasti annettavaa nuorelle joukkueelle, jonka MM-kisojen mitalikandidaatti Ilkka Herola on 17 vuotta Mannista nuorempi. 

”Hannulla on varmasti positiivista annettavaa joukkueelle tavalla tai toisella”, jatkaa Kukkonen.

Odotuksia maailmanmestari Manniselle ladataan varmasti. Lahden MM-kilpailut saavat  odotetusti vuoden 2001 kisoissa kilpailleen urheilijan hymyilemään. 

”Kyllähän se on ihan selvä, kun tämmöisen ratkaisun tekee ja päättää satsata sen, minkä pystyy perheen ja työn ohella kisoihin ja harjoitteluun, niin kyllähän sitä mielessään itse maalailee kaikenlaisia kuvia. Olisihan se hieno nähdä ittensä vielä kotimaisemissa arvokisoissa, ei sitä voi kieltää. Mutta niin kuin sanoin, niin mitään yksittäistä kisaa ei ole tavoitteena”, päättää Manninen.

Lahti2017 avaa päivälippumyynnin Mannisen kunniaksi

Hannun arvokisasaavutusten innostamana Lahti2017 MM-kisat avaa Sankarimiesten keskiviikon (1.3.2017) liput ennakkomyyntiin rajoitetuksi ajaksi 12.–19.8.2016. Sankarimiesten keskiviikkona kilpaillaan yhdistetyssä (mäki HS 130 ja 10 km hiihto) sekä miesten 15 km maastohiihdossa (P).
 
Osta liput täältä: http://www.ticketmaster.fi/event/172311 
Päivän tarkan ohjelman näet täältä: http://www.lahti2017.fi/ohjelma 
 
Tällä hetkellä myynnissä ovat kahden tai useamman päivän lippupaketit. Yksittäisten päivien liput tulevat myyntiin syksyllä niihin katsomolohkoihin, joihin lippuja on jäljellä.

Hannu Mannisen haastattelu LUMISPORT TV -kanavalla https://youtu.be/Ez1ww4ldd3E

 

Kuva: SHL/Jesse Väänänen