Uutisen päiväys

9.2.2013← Takaisin

Suomi ei onnistunut Willingenin joukkuemäessä

  Saksan Willingenissa kisattiin tänään joukkuemäessä. Suomen joukkueen menestysodotukset eivät etukäteen olleet kovin korkealla.

  Suomalaisten hypyt riittivät tänään 11. sijaan ja he karsiutuivat toiselta kierrokselta. Suomalaisten hypyt: Lauri Asikainen 129m, Olli Muotka 113m, Sami Heiskanen 112m ja Anssi Koivuranta 108m.

  Lähtötilanteesta huolimatta päävalmentaja Pekka Niemelä näki, että kisassa oli alisuorittamista tietyiltä osin.

  ”Tänään joukkuekisa kaatui jo ensimmäiseen kierrokseen. Hyvin koekierroksella 131,5 metriä hypännyt Olli Muotka epäonnistui kisassa reilusti ja hypyn mitaksi jäi vain 113 metriä.”

  ”Lopullisesti joukkuekisa meni ketuiksi, kun toisen ja kolmannen ryhmän hyppääjät Sami Heiskanen ja Anssi Koivuranta laskettiin takatuulessa alas mäestä. Ankkurimme Lauri Asikainen pystyi onneksi pitämään yllä hyvää tasoaan 129 metrin hypyllä."

  "Huomenna katsotaan uudestaan.”

  Lauantain kisassa Slovenia oli vailla vertaa ja Slovenia johtikin kisaa jo ensimmäisen kierroksen jälkeen. Lopputuloksissa ero toiseksi hypänneeseen Norjaan oli 17,9 pistettä. Kolmanneksi joukkuemäessä hyppäsi Saksa.

  Slovenian tasaisessa voittaja joukkueessa hyppäsivät Jurij Tepes, Jaka Hvala, Peter Prevc ja Robert Kranjec.

  Päivän pisimmästä hypyistä kisassa vastasi Slovenian Peter Prevc. Miehen hypyt kantoivat 143 ja 142 metriä.

  Kisan tulokset: http://www.fis-ski.com/uk/604/610.html?sector=JP&raceid=3598

  Willingenin kisat jatkuvat huomenna henkilökohtaisellakilpailulla, jossa suomalaisista on mukana Lauri Asikainen, Anssi Koivuranta ja Sami Heiskanen.