Uutisen päiväys

10.5.2016← Takaisin

Mäkihyppy-yhdistetyn Lidl-ryhmät nimetty

  Lajien välinen yhteistyö näyttelee suurta roolia maanantaina nimetyssä mäkihyppy-yhdistetyn Lidl-ryhmässä. Tyttöjen ryhmään nimettiin LHS:n Julia Tervahartiala, poikien puolella mukana on puolestaan kahdeksan lupavaa nuorta.

  Tyttöjen vastuuvalmentaja Heli Pomellin mukaan mäkihypyn ja yhdistetyn lajien välinen tiivis yhteistyö on tärkeintä. 

  ”Tytöt tarvitsevat paljon hyppäämistä, koska osa ei kotonaan pysty kesällä hyppäämään. Saadaan tytöille hyvä pohja ja kehitystä aikaan myös mäkipuolella", Pomell lisää.

  "Julia (Tervahartiala) on puhdas mäkihyppääjä tyttöjen osalta, mutta muille tytöille lisätään hyppäämistä merkittävästi”, Pomell jatkaa ja selventää, että hiihto on monella hyvissä kantimissa.

  Yhteistyötä tehdään myös tyttöjen ja poikien valmennuksessa, kun he harjoittelevat yhdessä.

  "Toimiminen poikien kanssa samassa porukassa potkii tyttöjä eteenpäin. Se haastaa heitä", Pomell huomauttaa.

  Leirikauden alku on jo ovella, sillä ensimmäinen leiri on ohjelmassa Vuokatissa 5.-10. kesäkuuta.

  Poikien vastuuvalmentaja Kari Pätärin mukaan Lidl-ryhmän mäkihyppääjien leirityksen tavoitteena on tuottaa lajille uusi, menestyvä joukkue nuoriin ja sitä kautta myös aikuisten maajoukkueeseen.

  "Leirien tavoitteena on tarjota urheilijoille monipuolista valmennusta ja kasvatusta urheilijan uralle. Ohjelmaan kuuluu laji- ja fysiikkaharjoittelun lisäksi monipuolisia sisältöjä muun muassa psyykkisestä valmennuksesta, ravinnosta ja elämän hallinnasta", Pätäri lisää.

  Lidl-ryhmän yhdistetyn nuoret nimettiin jo aiemmin. Tytöt ovat Pinja Koivisto, Emilia Sorvisto, Anna-Maija Oinas, Elli Seppänen, Hertta Luoma sekä Selina Kähkönen.

  Poikien yhdistetyn yhdeksikkö Lidl-ryhmässä puolestaan on Timi Heiskanen, Jarkko Lankinen, Markus Hotti, Arttu Huovinen, Herman Happonen, Arsi Tietäväinen, Erno Tietäväinen, Samuli Kankaanpää sekä Tuomas Kinnunen.

  Mäkihyppy-yhdistetty Lidl-ryhmät, tytöt:
  Julia Tervahartiala, LHS (T15)

  Pojat:
  Mico Ahonen, LHS (M15)
  Tatu Voutilainen, PHS (M15)
  Kasperi Valto, LHS (M15)
  Tomas Kuisma, SiiPo (M13)
  Paavo Romppainen, SHS (M13)
  Jasse Lahtinen, PaiU (M13)
  Tomi Viljanen, SHS (M11)
  Kaimar Vagul, HMH (M11)

  Lisätietoja:
  Heli Pomell, 050 465 7107
  Kari Pätäri, 040 586 4542


  www.hiihtoliitto.fi