Uutisen päiväys

22.9.2018← Takaisin

Ilkka Herola kahdeksanneksi Planican kesä-GP:ssa

Ilkka Herolan viimeinen kesä-GP-viikonloppu alkoi kahdeksannella sijalla Slovenian Planicassa. Herola pitää kokonaistilanteessa edelleen toista sijaa.

Planican mäki ei tarjonnut Ilkka Herolalle parasta starttia kisaviikonloppuun. Perjantain varakilpailussa 23:nnelle sijalle hypännyt Herola taisteli tämän päivän kilpailuun kohtalaisen hypyn. Hyppy kantoi 128 metriä, kun viimeisenä hypännyt Itävallan Mario Seidl venytti 141 metriä.  

”Ei mikään optimaalinen päivä, varsinkaan tuon tuloksen valossa. Eiliseen verrattuna mäessä tietenkin pikkasen parempi, mutta ei hyvä vieläkään. Tänään oli vähän heikompi suoritus, jos vertaa aikaisempiin tämän kesän hyppyihin näissä kisoissa”, Herola mietti. 

Hiihto-osuudelle Herola starttasi 13:ntena, minuutin ja 56 sekuntia johtanutta Seidlia perässä. Toiseen sijaan eroa oli reilu minuutti. Hiihto-osuuden Herola hiihti kuudenneksi kovinta vauhtia. 

”Hiihdossa yksinään yritin rimpuilla koko matkan ja saada sitä edessä olevaa joukkoa kiinni, mutta ei se noin tasaisella radalla yksin ole oikein tehtävissä, tulos oli sitten tuossa”, tiivisti Herola.

Viimeiset kaksi viikkoa yhdistetyn maajoukkue on leireillyt tiiviisti. Rukalla pidettyä viikon mittaista hyppyleiriä seurasi viikon hiihtopainotus Vuokatissa. 

”Ei tähän sen erityisemmin tähtäilty, mutta ei nyt väsyneenäkään reissuun lähdetty. Ihan normaaliohjelman mukaan tein sen leirin ja se voi toki tuossa näkyä, ettei ole ihan viritetty viimeisin päälle. Mutta ei tietysti näin kesäaikaan kuulu muutenkaan olla”, kertoi Herola.

Itävallan Mario Seidl vankisti kesä-GP-sarjan johtoaan. Seidlilla on pisteitä 356. Herola on edelleen toisena 278 pisteen potilla ja kolmantena on tämän päivän kakkonen Itävallan Martin Fritz pistein 216. 

Kesä-GP päättyy huomenna sunnuntaina toiseen osakilpailuun Planicassa. Mäkiosuus hypätään klo 12:00 ja hiihto-osuus klo 14:00 (ajat Suomen aikaa).

Ilkka Herolan kommentit
Kilpailun tulokset 
Kesä-GP:n kokonaistilanne 

Kuva: Romina Eggert