Uutisen päiväys

11.2.2017← Takaisin

Larinto ylsi toiselle kierrokselle Japanissa

Ville Larinto hyppäsi Sapporon HS134-mäessä 27:nneksi lauantaina, kun mäkihypyn maailmancup jatkui Japanissa kauden 21:nnella kisalla.

Ville Larinnon 27:s sija irtosi 117,0 ja 109,0 metriä lentäneillä leiskautuksilla. Sijoitukseen suomalainen ei ollut tyytyväinen, mutta hypyt olivat kelpotasoa. 

"Perus Sapporo-kisa, tosi vaihtelevat olosuhteet. Sijoitukseen en ole tyytyväinen, hypyt olivat kuitenkin ihan OK, ei mitään isompia virheitä. Huomenna uusi päivä ja kisa", yhteispisteet 174,0 kerännyt suomalainen tuumasi.

Viikonlopun toinen sinivalkoinen edustaja Jarkko Määttä ei yltänyt perjantain karsinnasta itse kilpailuun.

Sapporossa nähtiin voiton suhteen harvinaisuus, kun Puolan Maciej Kot ja Slovenian Peter Prevc jakoivat ykkössijan pistein 260,2. Itävallan Stefan Kraft loikkasi kolmanneksi, 2,7 pistettä kärkikaksikkoa perässä.

Kokonaistilanteen keulilla on lauantaina vasta 18:nneksi päätynyt Puolan Kamil Stoch. Seitsemänneksi loikannut Daniel Andre Tande on kakkosena ja Kraft kolmantena. Larinto on kyseisessä taulukossa sijalla 52.

Maailmancupin kausi jatkuu Suomen aikaan varhain sunnuntaiaamuna, kun Sapporon karsinta on ohjelmassa klo 2 ja kisa tuntia myöhemmin.

Linkit:
Lauantain kisan tulokset
Maailmancupin kokonaistilanne

KUVA: SHL/Touho Häkkinen.