Uutisen päiväys

15.11.2014← Takaisin

Asikainen voitti Ensilumen mäkikisan

Mäkihyppääjien ensilumenleiri huipentui lauantaina mäkikisaan. XXIII Ensilumenkilpailun Ounasvaaralla voitti Lauri Asikainen. Mäkihyppääjillä oli kisassa tarjolla myös viimeinen paikka ensi viikonlopun Klingenthalin maailmancupiin.

Lauri Asikainen, Jarkko Määttä ja Sami Niemi olivat paikkansa Klingenthaliin jo varmistaneet, mutta neljäs paikka maailmancup-avaukseen päätettiin Ounasvaaraan XXIII Ensilumenkilpailun perusteella. Asikainen voitti kisan, Anssi Koivuranta oli toinen ja Niemi hyppäsi kolmanneksi:
”Anssihan sinne Klingenthaliin nyt valittiin. Koko joukkueelta hyvää kehittymistä tämän viikon aikana ja miehet tekivät hyviä suorituksia tänään. Kilpailutulokset peilaavat aika hyvin myös harjoitustuloksiin. Hyvä, että saatiin kisat käyntiin ja nähdään missä mennään, mutta suuremmassa mittakaavassa nähdään ensi viikonloppuna se taso. Mutta hyvä harjoitusviikko ja kisat on takana, niin siinä mielessä nyt on hyvä lähteä seuraavaan kisaviikkoon”, päävalmentaja Jani Klinga kertoo.

”Ihan hyvä tasainen buugi on ollut koko ensilumenleirin ajan tuossa hyppäämisessä. Pientä ailahtelua on ollut, mutta se ailahtelu on ollut huonon ja hyvän hypyn ero eivät olleet niin suuria”, kisan voittanut Asikainen kertoo ja myöntää, että kilpailukautta on odotettu innolla: ”On kyllä kova polte päästä kilpailemaan kun on pitkä kesä treenailtu. Sinnehän se kesä-GP päättyi ihan kohtuuhyvään sijoitukseen, kun kahdestoista olin, joten siitä on hyvä lähteä jatkamaan. Taisin vähän uhota, että parannan sitä kesän kahdettatoista sijaa. Hommia pyritään tekemään nousujohteisesti. Jos pystyn tämän hyppäämisen tason säilyttämään, niin sen tulosparannuksen pitäisi sillä tulla sieltä.”

Toiseksi Ounasvaaralla sijoittunut Anssi Koivuranta nappasi viimeisen edustuspaikan maailmancupavaukseen: ”Meni vähän ahtaalle tämä homma, mutta hyvä kun tuo lumi elementtinä vähän auttaa mun hyppäämistä. Tiukan karsinnan jälkeen tuo meikäläisen suoritus näytti parhaalta, että irtosi se paikka Klingenthaliin. Tästä nyt eteenpäin lähtee aika lailla samalta viivalta, kellään ei ole yhen yhtä pistettä vielä, niin hyvillä fiiliksillä sinne suuntaan. Lähden kaivelemaan sitä samaa fiilistä ja meininkiä, mitä viime vuonna oli parhaimmillaan. Yleensä olen paremmin viihtynyt kansainvälisissä kisoissa ja siitä löytyy vielä lisäpotkua paikan päällä. En tiedä, mikä siinä sitten tekee sen eron. Jotenkin se on vaan tuntunut mielekkäämmältä käydä noita maailmancupin kisoja kuin kilpailla kotimaassa.”

Haastajaryhmästä maajoukkueeseen syksyllä noussut Sami Niemi kertoi jännittäneensä hiukan ennen kisaa: ”Oli mukava päästä kilpailemaan, tänään tosin rupesi jännittämään, kun on ensimmäisen skaba, että näkee missä mennään. Vaikka hyvin oonkin hypännyt, niin ei tiennyt mihin se lopulta riittää. Oli mukava huomata, että ihan tässä kärjen tuntumassa olen. Ja pystyn ihan hyvin hyppäämään ja hyvillä hypyillä voitostakin taistelemaan”, Niemi kertoo.

Joukkueen keskinäistä kilpailua Niemi pitää positiivisena asiana: ”Meillä on terve hyvä kilpailu joukkueessa. Olin omaan hyppyyni tyytyväinen, kun tulin alas ja kun Anssi tuli puoli metriä pidemmällä, niin olin edelleenkin tyytyväinen omaan suoritukseeni. Hyvillä fiiliksillä Klingenthaliin lähden, kova on luotto itseeni ja joukkueeseen tässä ympärillä. Semmoinen kova fiilis, perhana täältä sitä tullaan.”

Virallinen tuloslista