Uutisen päiväys

3.1.2013← Takaisin

Asikainen selvitti tiensä Innsbruckin osakilpailuun

  Keski-Euroopan mäkiviikolla oli tänään vuorossa Innsbruckin HS130-mäen karsinta.

  Tällä hetkellä Lauri Asikainen on ainut suomalainen, joka kilpailee mukana mäkiviikolla. Mäkiviikon ensikertalainen edusti hienosti torstain karsinnassa ja hyppäsi itsensä mukaan perjantaina käytävään kisaan.

  Kuusamon Erä-Veikoissa hyppäävän Asikaisen lento kantoi 119,5 metriä ja toi meiehelle 109,5 pistettä. Tällä suorituksella Asikainen otti itselleen 18. sijan.

  ”Karsinnan hyppy oli tänään Laurilta teknisesti onnistunein. Paras hyppy tältä päivältä. Mies pitää hyvin yllä omaa tasoaan”, päävalmentaja Pekka Niemelä summasi Asikaisen suoritusta.

  ”Huomenna on vastassa kova Itävallan mies, mutta voitettavissa oleva. Vaikka tämä on parikisa niin itseään vastaan pitää taistella ja keskittyä omaan suoritukseen”, jatkoi Niemelä.

  Avauskierroksen parikilpailussa Asikainen saa vastaansa Itävallan Martin Kochin. Koch hyppäsi karsinnassa 120 metrin hypyn ja oli yhtä paremmalla sijalla kuin Asikainen.

  Karsinan voiton jakoivat keskenään Puolalaiset Kamil Stoch ja Maciej Kot 125 metrin hypyllä ja 123,6 pisteellä.

  Karsinnasta kisaan selviytyvät 40 parasta hyppääjää sekä maailmancupin kymmenen parasta hyppääjää.

  Karsinnan jälkeen pisimmän hypyn ponnisti Norjan Anders Jacobsen 125,5 metriä. Tänään parhaimmat pisteet keräsi kuitenkin kotimäestään Itävallan Gregor Schlierenzauer 123,5 metrin hypyllä.  Ero miesten välillä oli vain 2,2 pistettä.