24.2.2012← Takaisin

Yhdistetyn nuorten MM-joukkuekulta Itävaltaan

Pohjoismaisten lajien nuorten MM-kisojen yhdistetyn joukkuemitalit(HS 108/4x5km) ratkottiin perjantaina 24.2.2012 Turkin Erzerumissa. Yhdistetyn joukkuekultaa voitti Itävalta, hopeaa Italia ja pronssia Saksa. Suomi sijoittui kisassa 6:nneksi.

Itävalta voitti yhdistetyn nuorten MM-kultaa joukkueella: David Pommer, Franz-Josef Rehrl, Alexander Brander ja Philipp Orter. Itävalta lähti hiihto-osuudelle neljänneltä sijalta, mutta nousi jo ensimmäisellä 5 kilometrin viestiosuudella kilpailun kärkeen. Hopealle tullut Italian joukkue oli nopein hiihto-osuudella nousten mäkiosuuden 8:nnelta sijalta palkintopallille. Saksan joukkue oli mäkiosuuden ykkönen ja taipui pronssille vasta ankkuriosuudella.

Suomen joukkue, Arttu Ålander, Ilkka Herola, Ville Heikkinen ja Mikke Leinonen, onnistui mäkiosuudella ja lähti kolmantena ladulle, 23 sekuntia ensimmäisenä startanneen Saksan jälkeen. Pikkusuksella vauhti pakkaskelissä ei kuitenkaan riittänyt taisteluun kärkikamppailussa – sijoitus lopputuloksissa 6.