Uutisen päiväys

25.11.2011← Takaisin

Ryynänen viides avauskilpailussa

  [caption id="attachment_1746" align="alignleft" width="200" caption="Janne Ryynänen avasi kilpailukauden hienolla suorituksella olemalla viides avauskilpailussa."][/caption]

  Suomalainen yhdistetyn tähti Janne Ryynänen sijoittui viidenneksi perjantain maailmancupin avauskilpailussa. Tulos miellytti Ryynästä.Mäkiosuuden jälkeen mies oli kolmas mutta hiihto-osuudella hän joutui antamaan kaksi sijaa periksi. Miehen itsensä mukaan voimat loppuivat viimeisellä lenkillä.”Olen sijoitukseeni hyvin tyytyväinen. Palkintopallisijoitus ei tänään jäänyt kauas. Lumisade teki lenkeistä hyvin rankat eikä ollut enää lopussa voimia yhtään”, totesi tyytyväinen mies.

  Hyppy on ruvennut kulkemaan Ryynäsellä hyvin, ja myös valmentaja Kimmo Savolainen oli tyytyväinen. Ryynänen pääsi hyppäämään huonoon tuulirakoon ja sai siitä hyvityspisteitä. Karsintakilpailussa mies leiskautti myös erinomaisen hypyn ja tuon hypyn ansiosta hän oli jaetulla toisella sijalla karsinnan jälkeen. Mikäli huomenna ei pystytä hyppäämään pääsee hän lähtemään toisena ladulla huomisessa kilpailussa.

  ”Tämmöisessä mäessä kuin Rukan mäki ei hyvityspisteet vastaa sitä, mitä se olisi todellisuudessa lentänyt. Se oli vaikean tuntuinen hyppy eikä siinä hirveästi ollut ilmaa. Mutta valmentajan mukaan se oli päivän paras hyppy”, totesi rovaniemeläinen.

  ”Itse en ollut hyppyyn kauhean tyytyväinen”, hän vielä jatkoi.

  Mikäli huomenna ei pystytä hyppäämään pääsee hän lähtemään toisena ladulla huomisessa kilpailussa.

  Ryynäsen jälkeen pitkä matka muihin suomalaisiin

  Ryynänen piti tänään joukkuetta pystyssä eikä muista yhdistetyn miehistä ollut kärkitaisteluun mukaan. Jesse Jääskeläinen onnistui mäkiosuudella hyvin ja oli seitsemäs hyppykierroksen jälkeen. Hiihto-osuudella mies ei enää pystynyt parhaimpaansa ja putosi peräti 22 sijaa.

  Positiivisin juttu oli tietysti Jim Härtullin kahden sijan parannus hiihto-osuudella. Hän nousi sijalta 36 sijalle 34. Mikke Leinonen piti oman paikkansa 45 sijallaan, ja Eetu Vähäsöyrinki joutui antautumaan kolme sijaa.

  Miehet saivat sijoituksistaan huolimatta hyvää kokemusta yhdistetyn maailmancupia ajatellen.

  Huomenna lauantaina on vuorossa uusi maailmancupin kilpailu yhdistetyn osalta. Mäkihyppyosuuden on tarkoitus alkaa kello 10:30 ja hiihto-osuus hiihdetään kello 15:15.