Uutisen päiväys

22.8.2013← Takaisin

Yhdistetyn kesäGP käynnistyy Oberwiesenthalista

  Suomen yhdistetyn A-maajoukkueen urheilijoita leireilee parhaillaan Saksan Klingenthalissa ennen lauantaina starttaavaa kesäGP-kiertuetta. KesäGP:tä ennakoiva 4 päivän leiri on sujunut suunnitelmien mukaan.

  ”Leiripäivän aikana pojat ovat tehneet kolme hyppytreeniä sekä kolme valmistavaa hiihtotreeniä kesäGP:tä ajatellen”, kommentoi päävalmentaja Petter Kukkonen.

  Tänä kesänä GP-kiertuepaikkakuntina ovat Oberwiesenthal, Villach ja Oberstdorf. Suomalaisista kiertueelle osallistuvat Janne Ryynänen, Ilkka Herola ja Mikke Leinonen.

  Kisa-aikataulu: http://www.fis-ski.com/uk/disciplines/nordic-combined/fiscalendar.html

  KesäGP kisoja odotetaan mielenkiinnolla; edellisvuoteen verrattuna osanottajia kiertueella on enemmän kuin viime vuonna.

  ”Tekninen osaaminen urheilijoilla on hyvällä tasolla. Tällä hetkellä on odottava fiilis; mitä kisoissa tapahtuu ja missä maailmantaso on tällä hetkellä. Totta kai toivoisi kärjen olevan lähellä”, analysoi Kukkonen.

  Kiertueelle osallistuvan Ilkka Herolan kesätreenit ovat sujuneet suunnitelmien mukaisesti.

  ”Treenaamisen painotus on ollut tehopuolella ja mäkifysiikassa. Treenien tuntimäärä on aika sama kuin viime kesänäkin. Suunnitelmien mukaan on menty ja hiihtopuolella kehitystä alkaa olla havaittavissa.”

  KesäGP-kisoihin Herola lähtee ennakkoluulottomalla asenteella.

  ”Joka kisaan lähdetään haastamaan. Tarkoituksena on saada hyviä kisoja alle; kesäkisat otetaan enemmän treenin kannalta. Isommat tavoitteet on kuitenkin siellä talvessa”, kiteytti Herola.