Uutisen päiväys

19.1.2020← Takaisin

Antti Aalto ylsi kauden parhaaseensa Saksassa – Kykkänen Japanissa 30:s

Mäkihypyn maailmancup jatkui tänään naisten osalta Japanissa ja miehet hyppäsivät Saksassa. Parhaista sijoituksista suomalaisittain vastasivat Antti Aalto (21.) ja Julia Kykkänen (30:s).

Aalto hyppäsi tänään varman, rennon kilpailun. Kilpailuhypyt kantoivat 136 ja 129 metriä. Hypyt riittivät sijaan 21, joka oli Aallolle kauden paras.

– Tänään oli positiivisia juttuja mäessä. Ensimmäinen hyppy oli varsin hyvä, toinen ei ihan niin vahva. Tästä on hyvä jatkaa seuraaviin kisoihin, totesi Aalto

Päävalmentaja Lauri Hakola oli Aallon kanssa samoilla linjoilla.

– Antilla onnistunut kisa. Ei ollut enää mitään ylimääräistä. Tasapainoinen ja rennon oloinen suoritus, komppasi Hakola.

Myös Jarkko Määttä on löytämässä hyppyvirettään. Kilpailuhyppy kantoi tänään 128,5 metriä, mutta se ei riittänyt toiselle kierrokselle. Määttä oli kilpailun 36:s.

– Perus OK kisahyppy. Viikonlopulle sai parempaa tasoa kuin muina viikonloppuina. Nyt oli jo lähempänä omia normaaleja hyppyjä, kommentoi Määttä.

Määttä sai päävalmentajalta suitsutusta työmoraalistaan.

– Molemmat paransivat eiliseltä. Jarkon kohdalla on jo lähempänä sitä mitä oli leirillä Planicassa. Näyttää siltä, että suunta on oikea. Tulos ei tietenkään vielä tyydytä, mutta projekti näyttää etenevän oikeaan suuntaan ja mies tekee hyvin töitä, totesi Hakola.

Tulokset

Kommentteja SoundCloudissa
 

Kykkänen 30:s Zaossa – Forsström kaatui karsintahyppynsä

Naisten osalta maailmancupin viikonloppu jatkui Japanin Zaossa. Varsinaisessa osakilpailussa mukana nähtiin vain Julia Kykkänen, joka oli kilpailun 30:s. Kykkäsen hypyt kantoivat 77,5 ja 69,5 metriä.

– Tänään sai yhden taistellun pisteen. Vielä se hakee, mutta on se sieltä tuloillaan, pohti Kykkänen kilpailun päätteeksi.

– Julia taisteli tänään pisteille. Onnistui ensimmäiselle kierrokselle parantamaan hyppyä. Ei se helpointa vielä ole, mutta jostain on lähdettävä liikenteeseen, totesi valmentaja Ossi-Pekka Valta.

Suomalaisittain koettiin sunnuntaina myös hieman epäonnea, kun karsinnan pisimmästä suomalaishypystä vastannut Susanna Forsström kaatui Zaon jäisessä alastulossa. Forsströmillä rikkoutui kaatuessa kypärä, sukset ja puku, mutta urheilija itse selviytyi säikähdyksellä. Forsströmin kilpailupaikka karkasi kaatumisen myötä.

– Susanna valitettavasti kaatui karsintahypyn, olisi mennyt muuten kilpailuun. On ollut hyvä alkukausi, selkeää kehitystä, kommentoi Valta.

Jenny Rautionaho ei selviytynyt Zaossa varsinaisiin osakilpailuihin.

– Jennyllä on tekniikan kanssa tekemistä, sitä nyt pääsee kotiin harjoittelemaan. Kyllä se siitä lähtee aukeamaan.

– Potentiaaliahan näillä kaikilla on ja sitä on väläytelty. Ihan kilpailuun asti se ei ole siirtynyt. Sieltä se tulee, jatketaan eteenpäin, totesi Valta.

Tulokset 

Kommentteja SoundCloudissa

Kuva: Caro Erbe