Uutisen päiväys

18.12.2016← Takaisin

Aalto järjesti jättiyllätyksen, myös Asikainen onnistui

Antti Aalto hyppäsi peräti neljänneksi Rukalla viikonlopun toisessa Continental Cupin kisassa. Kymmenen parhaan joukkoon suomalaisista ponnisti myös Lauri Asikainen, jonka loppusijoitus Kuusamon HS142-mäessä oli yhdeksäs.

Upeasti 136,5 ja 138,5 metriä hypännyt Antti Aalto oli sunnuntaina paras ei-itävaltalainen, sillä kolmikko Elias Tollinger-Stefan Huber­-Philipp Aschenwald vei Itävaltaan kolmoisvoiton. Aalto jäi voitosta ainoastaan 6,1 pistettä ja kolmossijasta vaivaiset 0,1 pistettä.

"Oli ihan ehjä kokonaisuus tämän päivän kisa, kaksi hyvää hyppyä. Ainoa vaan, että alastulot saisivat olla paremmat. Uran paras Continental Cupin sijoitus tähän mennessä, niin täytyy olla tosi tyytyväinen siihen", Aalto kertasi.

Yllättäjä-Aallon lisäksi myös Lauri Asikainen vaikutti olevansa tyytyväinen viikonlopun toisen kisan antiin. Ainoastaan sijoituksesta jäi suomalaiselle hampaankoloon.

"Ihan hyvillä mielin, alkaa olla paremman puolella hyppyhomma mäessä. Vähän sijoitus olisi voinut olla parempi, mutta kuitenkin ihan hyviä hyppyjä keulalta, tyytyväinen voi olla", tasaisesti 131,0 ja 131,5 metriä hypännyt Asikainen tuumi.

Pisteille Rukalla ylsivät suomalaisista myös sijan 23 Niko Kytösaho, 28:nneksi päätynyt Elias Vänskä sekä Kalle Heikkinen (30.). Eetu Nousiainen oli sunnuntaina 38:s, Frans Tähkävuori 48:s, Olli Muotka 49:s ja Janne Korhonen 52:s.

Kiertue jatkuu joulunpyhien jälkeen Sveitsin Engelbergissä 27.-28. päivät kuluvaa kuuta. Kokonaiskisan kärjessä joulutauolle lähdettäessä on Slovenian Cene Prevc, joka ei Rukalla hypännyt. Tollinger on kakkosena ja Itävallan Florian Altenburger kolmantena. Asikainen on taulukossa 20:ntenä ja Aalto paria pykälää alempana, sijalla 22.

Linkit:
Sunnuntain tulokset
Kiertueen kokonaistilanne