15.1.2012← Takaisin

Sarah Hendrickson ylivoimainen Val di Fiemmessä - Julia Kykkänen 19.

FIS naisten mäkihypyn maailmancup jatkui sunnuntaina 15. tammikuuta Italian Val di Fiemmessä(HS 106). Suomen Julia Kykkänen otti kisasta jälleen pisteitä, sijoitus sunnuntain kisassa 19. Kilpailun voiton vei jo neljännen maailmancup-voittonsa napannut USA:n Sarah Hendrickson.

[caption id="attachment_2144" align="alignleft" width="115" caption="Julia Kykkänen."][/caption]

Sarah Hendrickson johtaa Val di Fiemmen kilpailuviikonlopun jälkeen maailmancupia ylivoimaisesti, Hendrickson on voittanut viidestä kilpailusta neljä. Sunnuntain kilpailun Hendrickson voitti 104,5 ja 108 metriä kantaneilla hypyillään. Julia Kykkänen on kokonaiskilpailussa sijalla 22. Sunnuntain kilpailuhypyille mittaa tuli 93 ja 91,5 metriä.

Julia Kykkäsen ajoitusongelmat ponnistuksessa jatkuivat sunnuntain kisassa. 17-vuotiaan mäkikotkan hyppyjen analysoinnissa oli jälleen kisan jälkeen huumoria ja itseironiaa.
    - no ei sitten heikostikkaan osunut ponnistus, ensimmäinen hyppy oli parempi, mutta toisella sitten oikein pää nytkähti siinä. Ehkä minä joku päivä osun siihen, analysoi Kykkänen hyppyjään nauraen.

Kilpailu hypättiin takatuulessa, mutta siihenkin haastavaan keliin hyppääjällä on pelkistetty ratkaisu.
    - Takatuulta oli joo, mutta ei se pitäisi haitata. Pitää vaan hypätä paremmin. Kunhan nyt ensin kerkiäisin keulalle, Julia tuumi mutkattomaan tyyliinsä.
    Sarah Hendrickson on ollut yllättävän ylivoimainen maailmancupissa.
    - Sarah on hypännyt koko ajan hyvin, mutta aika jyrkässä kunnossa on. En olisi uskonut ennakkoon, että on näin ylivoimainen, totesi Kykkänen cup-johtajasta.

Julia Kykkänen osallistuu seuraavaksi ensi viikonloppuna naisten Continental cupin kilpailuihin Puolan Zakopanessa 20.-21.1.2012.