Uutisen päiväys

5.10.2019← Takaisin

Eetu Nousiainen paras suomalainen Klingenthalin tynkäkisassa

Kesän viimeinen GP-kisa hypättiin Klingenthalissa. Suomalaisten taso vaihteli vaikeassa säässä.

Eetu Nousiainen ylsi yhden kierroksen kisaksi jääneessä sijalle 26, ja oli näin ollen pistesijoilla. Antti Aalto hyppäsi sijalle 41. Niko Kytösahon viime viikonlopun lento ei jatkunut, sillä hän jäi jo perjantain karsintaan.

Eetu Nousiainen hyppäsi kilpailussa 127,5 metriä kantaneen hypyn. Mitta riitti puolalaisen Stefan Hulan kanssa jaettuun 26. sijaan. Antti Aallon hyppy kantoi vain 117.0 metriä ja hän jäi näin ollen sijalle 41.

Nousiainen oli tyytyväinen kilpailuunsa.

”Tämä viikonloppu oli helpompi kuin viime viikonloppu hyppäämisen kannalta. Hypyt olivat tasaisia ja varmoja, ei tullut notkahduksia. Ihan tyytyväinen olen kisaan, vaikka se jäikin yhden kierroksen kisaksi sääolosuhteiden vuoksi. Mukava oli lopettaa kesäkausi tähän kisaan, lupaa hyvää talvelle.”

Myös mäkihypyn päävalmentaja Lauri Hakola oli tyytyväinen suojattiensa tekemiseen Klingenthalin kisaviikonloppujen jälkeen.

”Tänään oli aika lailla vaikea olosuhde. Kova tuuli pyöri joka suunnasta. Eetu teki ihan mukavan ja ennakkoluulottoman suorituksen,  päästen näin ansaitusti pisteille. Antin hyppy oli keulan päältä ihan ok, mutta kova sivutuuli teki tepposet lennon aikana. Oli aikalailla tekemätön paikka. Antti kuitenkin osoitti COC kisassa ja GP:n harjoituksissa, että kunto on kehittymässä oikeaan suuntaan.”

Haastavat sääolosuhteet aiheuttivat kisan katkaisemisen yhteen kierrokseen. Koekierros peruttiin ja kisan aloittamista jouduttiin lykkäämään moneen kertaan. Jo kisan alkaessa kerrottiin, että kisa tulee jäämään yhteen kierrokseen.

Tänä viikonloppuna kisataan myös Itävallan Villachissa FIS Cupissa. Siellä mukana olevista Jarkko Määttä oli paras suomalaisista, ollen 15. Myös Henri Kavilo pääsi toiselle kierrokselle ja päätti kisan sijalle 18. Huomenna hypätään FIS Cupissa vielä toinen kilpailu.

Kisan tuloksen (Klingenthal)

Kisan tulokset (Villach)

***

Seuraa joukkuetta sosiaalisessa mediassa

Facebook Ski Jumping Team Finland
Instagram @sjteamfin
Twitter @sjteamfin
#sjteamfin