Uutisen päiväys

1.12.2013← Takaisin

YHDISTETTY: Suomen yhdistetyn joukkue yhdeksäs joukkuekilpailussa

  Rukan maailmancupin viimeinen kilpailu oli yhdistetyn joukkuekilpailu. Hypyt hypättiin aamupäivällä ja myöhään iltapäivällä hiihdettiin 4x5km viestiosuus.

  Yhdistetyn joukkuekilpailussa Suomi oli yhdeksäs. Joukkueen ankkuri Janne Ryynänen epäonnistui mäessä ja hiihtoon joukkue lähti seitsemänneltä sijalta.

  "En ihan päässyt sinne omalle tasolle, varsinkin tuossa mäessä tuli omalla kohtaa semmoisia pettymyksiä, että treeneissä on mennyt paremmin ja tullut hyviä hyppyjä.
  En oikeestaan millään virallisella harjoitus- tai kisakierroksella päässyt sille tasolle. Sitä kautta tulos jäi kisassa huonoksi", Ryynänen mietti.

  Hiihto-osuuden avasi Ilkka Herola. Toisena hiihti Mikke Leinonen ja kolmantena Arttu Mäkiaho. Vaikka hiihto ei Ryynäseltä sujunut ihan täydellisesti, mies ei ole huolissaan.

  "Hiihdosta en niin ole huolissani, kunto on vielä keskeneräinen, mutta pikkuhiljaa alkaa tuntua hyvältä tuo hiihtokin", Ryynänen jatkoi

  Joukkue oli asettanut tavoitteeksi sijoittumisen kahdeksan parhaan joukkoon. Pienten takaiskujen vuoksi se ei tänään toteutunut.

  "Päällimmäisenä on vähän harmistunut fiilis. Tavoite oli 8 joukkoon, tänään se ei ihan täyttynyt. Aavistuksen verran nihkeetä hiihtoa oli tänään. En nyt kovin pettynytkään poikiin voi olla. Meillä oli nuori joukkue, jota jouduttiin vielä viime hetkellä nuorentamaan, koska Vähäsöyringin Eetu sairastui", yhdistetyn päävalmentaja Petter Kukkonen.

  Maailmancupin avausviikonlopun kokonaisuuteen Kukkonen oli kuitenkin tyytyväinen.

  "Kyllä Herolan Ilkan suoritus eiliseltä lämmittää. Etenkin se hiihto oli valtavan hyvä. Harvoin suomalaiset ovat nähneet tuommoisia hannumannismaisia nousuja. Ja tietenkin nää muut nuoret pojat saivat paljon vastuuta, Heikkisen Ville teki loistavan mäkiosuuden henkilökohtaisessa kilpailussa ja Mäkiahon Arttu oli tänään mukana joukkueessa 16-vuotiaana."

  Kilpailun voitti Norja, toinen oli Saksa ja kolmas Japani.