Uutisen päiväys

28.9.2014← Takaisin

Lauri Asikainen ja Sami Niemi pisteille mäkihypyn kesä-GP:ssä Itävallassa

  Lauri Asikainen oli parhaana suomalaisena 24:s mäkihypyn kesä-GP –kisassa Itävallan Hinzenbachissa. Asikaisen lisäksi Sami Niemi ylsi suomalaisista toiselle kierrokselle ja oli 29:s. Kilpailu hypättiin normaalimäessä (HS94).

  Asikaisen ensimmäisen kierroksen hyppy kantoi 88 metriä ja oikeutti 13:nteen sijaan. Toisen kierroksen 83,5 -metrinen pudotti Asikaisen lopputuloksissa sijalle 24. 

  - Ensimmäinen hyppy oli hyvä, mutta toisella kierroksella Lauri ei valitettavasti päässyt totutulle tasolleen. Positiivista on, että pystyy koko ajan hyppäämään pisteille, mutta parempaakin oli toki tänään tarjolla, kommentoi päävalmentaja Jani Klinga. 

  Sami Niemi ylsi sijalle 29, Olli Muotka (34.) ja Anssi Koivuranta (45.) karsiutuivat toiselta kierrokselta. 

  - Kaikkien hypyissä näkyy kesän kova harjoittelu, kukaan ei ole herkässä kisakunnossa. Nyt harjoitellaan talvea varten ja tavoitteet ovat myös siellä. Aikataulussa ollaan, toteaa Klinga. 

  Kisan voitti Tsekin Roman Koudelka ennen Itävallan Gregor Schlierenzaueria ja Saksan Marinus Krausia. 

  Maajoukkue jatkaa Hinzenbachista leirille Saksan puolelle Klingenthaliin, missä hypätään viimeinen kesä-GP –kisa (HS140) ensi lauantaina. 

  - Alamme pikkuhiljaa vähentää hyppymääriä ja haemme ennen kaikkea laatua. Hyppäämme kuitenkin vielä tälläkin leirillä paljon ja teemme runsaasti fysiikkatreeniä, kertoo Klinga. 

  Kisan tulokset FIS:n sivuilla: http://www.fis-ski.com/ski-jumping/events-and-places/event=34843/race=4037/index.html