Uutisen päiväys

23.7.2016← Takaisin

Larinnon kisa jäi yhteen hyppyyn Wislassa

Mäkihypyn kesä-GP -kiertueen kauden ensimmäisessä kisassa viikko sitten pisteille hypännyt Ville Larinto joutui pettymään Wislassa, jossa oli ohjelmassa sesongin toinen henkilökohtainen kisa. Suomalaisurheilija päätyi 117,5 metrin hypyllä 37:nnelle sijalle.

Vaikka Puolan viikonloppu ei Larinnon pistepussia kasvattanut, näki suomalainen myös positiivisia asioita tulosten takaa.

"Viikonloppu oli pettymys, mutta tällä hetkellä ensisijainen tavoite onkin tekniikan vakiinnuttaminen", Larinto avasi.

Kiertueen kokonaistilanteessa nyt 39:ttä sijaa miehittävän suomalaisen mukaan hänen suoritukset vaihtelevat kovasti.

"Hypyt vaihtelevat hirveästi. Ollaan muutettu tekniikkaa sen verran, että sen vakiintuminen vaatii hetken aikaa. Muutamat jutut ovat jo parantuneet, mutta osaa pitää vielä korjata", suomalaishyppääjä valaisi.

Wislan lauantaisen HS134-mäen kisan voiton kuittasi nimiinsä kotiyleisön iloksi Puolan Maciej Kot yhteispistein 250,3. Puolalaishyppääjä miehittää kiertueen kokonaiskilpailun kärkipaikkaa voitettuaan myös viikko sitten ensimmäisen henkilökohtaisen koitoksen.

Norjan Anders Fannemel taipui isäntämaan voittajalle 4,6 pistettä, kolmanneksi puolestaan päätyi saksalainen Andreas Wellinger häviten Kotille 8,5 pistettä.

Kotin jälkeen kokonaistilanteessa kakkosena on hänen maanmiehensä, Wislassa kymmenenneksi loikannut Kamil Stoch. Tänään kuudenneksi päätynyt itävaltainen Stefan Kraft on puolestaan kolmannella sijalla.

Kymmenen henkilökohtaista kilpailua sisältävä kiertue jatkuu ensi lauantaina Saksan Hinterzartenissa.

Linkit:
Tulokset tämän linkin takana
Kokonaiskiertueen tilanne tämän linkin takana

Jutun kuva: SHL/Touho Häkkinen