Uutisen päiväys

25.2.2011← Takaisin

OSLO 2011: Julia Kykkänen 17:s Oslon MM-mäessä

  Itävallan Daniela Iraschko vei odotetusti naisten MM-tittelin HS 106-mäessä selvällä erolla ennen Elena Runggaldieria ja Coline Mattelia. Suomen Julia Kykkänen petrasi selvästi edellisistä MM-kisoista ja oli 17:s.

  Naiset mittelivät Oslon pimenevässä perjantai-illassa mäkihypyn MM-tittelistä toista kertaa lajin historiassa. Midstubakkenin HS 106-mäen kuningatar oli sankassa sumussa odotetusti Daniela Iraschko. Continental cupissa tällä kaudella vakuuttavaa jälkeä tehnyt itävaltalainen leijaili viimeaikojen polvivaivoista huolimatta molemmillaan 97 metriin, joista ensimmäisen puomia muita alempaa. Himmeämmät mitalit menivät Italian Elena Runggaldierille ja Ranskan Coline Mattelille. Runggaldier jäi Iraschkosta 12,8 pistettä.

  Kilpailun ainoa suomalaisedustaja Julia Kykkänen oli toisissa MM-kilpailuissaan 17:s petraten selvästi kahden vuoden takaisesta 26. sijastaan. Kykkänen säväytti koekierroksella 93 metrin liidollaan ja hyvä vire jatkui vielä avauskierroksella. Useiden Continental cupin kärkinaisten kompuroidessa avauskierroksen 91,5-metrinen vei Ounasvaaran Hiihtoseuran naisen 11:nneksi ja vain 10 pisteen päähän pronssisijasta. Toisellaan Kykkänen ponkaisi 82 metriin haastavissa tuulioloissa ja joutui antamaan muutaman sijan periksi.

  Sijoitus tyydytti nuorta hyppääjää ja valmentaja-isä Kimmo Kykkänenkin oli tyytyväinen tyttärensä suorituksiin.

  ”Hyvä kisa Julialta. Kaikki hypyt olivat teknisesti hyviä, mutta toisella kierroksella toinen suksi ei ihan tullut mukaan. Tuulirako oli superhuono. Mieluummin ottaisi seitsemän pistettä miinusta ja kymmenen lisämetriä, mutta ei pidä selitellä. Hyppyihin pitää olla tyytyväinen ja ehkä joskus tuuritkin sattuvat kohdalleen”, tuumi Kimmo Kykkänen.

  ”Ihan hyvät hypyt. Toinen ei ehkä ollut ihan yhtä rento. Parempi sijoitus kuin Liberecissä, ei voi valittaa”, sanoi puolestaan Julia, jota sankka sumu ei haitannut.

  ”Ihan samahan se on, onko siellä aurinkoa vai sumua. Sen verran siellä näki kuin tarvitsi.”

   

  Tuloskooste:
  Mäkihypyn MM, naiset
  25.2.2011 Oslo (NOR) HS 106

  1) Daniela Iraschko AUT 231,7
  2) Elena Runggaldier ITA 218,9
  3) Coline Mattel FRA 211,5

  17) Julia Kykkänen FIN 176,4

  Tulokset: www.fis-ski.com
  Kisasivut: www.oslo2011.no