Uutisen päiväys

19.3.2013← Takaisin

Junior Lady Cupin 1. kauden kokemuksia 2012-2013

    Alahärmän Kisan ja Siilinjärven Ponnistuksen mäkijaostojen yhdessä ideoitu ja Seinäjoen sekä Pielaveden kanssa yhteistyössä toteutettu 1. Junior Lady Cup -kilpailu onnistui hienosti. Lady Cupin osakilpailut kilpailtiin Alahärmässä, Seinäjoella, Siilinjärvellä ja Pielavedellä mäkihypyn sekä yhdistetyn lajeissa. Cupin kokonaispisteisteet laskettiin yhteen yhdistetyssä ja erikoismäessä saavutettujen sijojen perusteella. Pistejärjestelmä noudatti maailman cupin pisteytystä.

    Sarjat Cupissa olivat: tytöt alle 10-vuotta ja tytöt yli 10-vuotta. Yhdistetyn hiihto-osuuksille alle 10-vuotiaiden sarjassa saivat aikahyvitystä 2005 ja sitä myöhemmin syntyneet 20 sek./kilometri. Yli 10-vuotta täyttäneiden sarjassa aikasakkoa saivat 2000 ja sitä aiemmin syntyneet 20 sek./kilometri. Hiihtomatkoille alle 10-vuotiaat hiihtivät noin 1-1,5 km mittaiset matkat. Yli 10-vuotiaitten hiihtomatkat olivat noin 2-3 km pituiset.

    Mäkien koot alle 10-vuotiaitten sarjoissa olivat: K7-K10. Yli 10-vuotiailla mäet olivat K12-K18. Oleellista on, että mäkien koot eivät ole esteenä tyttöjen mukaansaamiseksi kilpailuihin ja lajin pariin. Cupin kilpailuihin osallistui yhteensä 15 tyttöhyppääjää eri puolelta Suomea. Tytöiltä saatu palaute Cupin järjestämisestä oli pelkästään innostunutta ja positiivista. Tytöt kertoivat, että on mukava kilpailla sarjoissa, joissa on tyttöosallistujia. Myös muihin eri paikkakunnilta tuleviin tyttöhyppääjiin tutustuminen koettiin mielekkääksi ja kannustavaksi. Kilpailupaikoilla tyttöjen välillä vallitsi hyvä ja positiivinen yhteishenki, joka tuntui vaikuttavan koko kilpailun ilmapiiriin myötämielisesti.

    Mäessä ja hiihtoladuilla näimme tiukkoja kilpailuja ja hyviä suorituksia. Kokemus Junior Ladycupin järjestämisestä oli niin hyvä, että jatkamme tätä myös ensi kaudella ja pyrimme saamaan lisää kilpailupaikkakuntia. Tämän kaltainen toiminta lisää kiinnostusta tyttömäkihyppyä kohtaan ja helpottaa uusien tyttöharrastajien mukaan saamista. Yhteistyökumppaneiksi tälle kaudelle saatiin: Ibero Oy, Sofor Oy ja Suomen Moneta

    Teksti: Jari Meis, Siilinjärven Ponnistus